vineri, 9 mai 2014

Paste cu sos picant si piept de pui

PASTE BANEASA cu sos picant si piept de pui!

 Ingrediente-
300.PASTE BANEASA(spirale)
1 piept de pui (1Kg),
5-6 rosii,
3 catei de usturoi,
1 ardei iute rosu,
3 cepe potrivite,
1 lingura maggi secretul gustului cu gust de gaina,
1 lingura pasta de tomate,
10 gr.busuioc,
1 ardei gras rosu,
50 ml.ulei,
10 gr. boabe chimen .

Mod de preparare-
Se curata pieptul de os si piele ,se spala ,se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la undit,adaugam cam 50 ml.ulei la undit deoarece pieptul nu are grasime si da un plus de savoare,lasam la undit pana se rumeneste si apoi adaugam ceapa tocata marunt,usturoiul taiat felii subtiri,ardeiul iute taiat felii subtiri si lasam ca ceapa sa se prajeasca pana se face aurie apoi adaugam ardeiul gras taiat felii fine si rosiile taiate felii fine,turnam o cana de apa de 300 ml.si lasam sa fiarba bine,cand rosiile si ardeiul gras sunt fierte adaugam o lingura de pasta de tomate,seminte de chimen,busuioc,maggi secretul gustului si mai lasam cateva minute la fiert.
Intr-o oala punem cam 1 l .de apa la fiert si cand apa clocoteste punem pastele la fiert cam 8 minute,apoi le clatim cu apa rece si le punem peste sosul picant,le mai fierbem inca cinci minute,apoi oprim focul.Pofta buna!
Am pregatit aceasta reteta la recomandarea-
divainbucatarie.ro si
  PASTE BANEASA pentru concursul-http://www.divainbucatarie.ro/gateste-cu-paste-baneasa-si-poti-castiga-premii-frumoase/

















8 comentarii: