marți, 6 mai 2014

Pasta de ardei-Ajvar

Pasta de ardei(Ajvar) care se poate consuma ca aperitiv pusa pe felii de paine dar o putem consuma si ca garnitura la friptura'
6 -7 ardei grasi rosii sau kapia,
1-2 bucati vinete.
o ceapa,
4-5 catei de usturoi,
vegeta dupa gust si preferinta,
piper macinat alb,
2-3 linkuri de zeama de lamaie ,
2-3 linguri de ulei de masline
Coacem pe foc rapid vinetele si le curatam si spalam foarte repede sa nu sa nu se inegreasca si le lasam la scurs pe chiuveta cu o folie peste ele sa nu aiba contact direct cu aerul.Ardeii ii coacem intr-o oala cu ulei.punem ulei intr-o oala si cand uleiul clocoteste punem ardeii in oala si capac peste ei ,cand sunt gata ii scoatem si ii punem intr-un vas cu capac si ii lasam cateva ore sa se racoreasca si sa se dezlipeasca usor pielita de pe ei.Intr-o tigaie punem ceapa la prajit cu un pic d eulei de masline si peste ea adaugam cateii de usturoi tocati marunt,lasam sa se patrunda ceapa ,sa fie aurie nu sa fie spre ars.Punem in robot ardeii curatati ,vinetele curatate si ceapa calita si mixam la viteza mare adaugand zeama de lamaie si vegeta pentru gust,mixam pana obtinem o pasta foarte omogena.O asezam intr-un vas o ornam dupa preferinte si o putem servi.


4 comentarii: