Pasta de ardei(Ajvar) care se poate consuma ca aperitiv pusa pe felii de paine dar o putem consuma si ca garnitura la friptura'
6 -7 ardei grasi rosii sau kapia,
1-2 bucati vinete.
o ceapa,
4-5 catei de usturoi,
vegeta dupa gust si preferinta,
piper macinat alb,
2-3 linkuri de zeama de lamaie ,
2-3 linguri de ulei de masline
Coacem pe foc rapid vinetele si le curatam si spalam foarte repede sa
nu sa nu se inegreasca si le lasam la scurs pe chiuveta cu o folie peste
ele sa nu aiba contact direct cu aerul.Ardeii ii coacem intr-o oala cu
ulei.punem ulei intr-o oala si cand uleiul clocoteste punem ardeii in
oala si capac peste ei ,cand sunt gata ii scoatem si ii punem intr-un
vas cu capac si ii lasam cateva ore sa se racoreasca si sa se
dezlipeasca usor pielita de pe ei.Intr-o tigaie punem ceapa la prajit cu
un pic d eulei de masline si peste ea adaugam cateii de usturoi tocati
marunt,lasam sa se patrunda ceapa ,sa fie aurie nu sa fie spre ars.Punem
in robot ardeii curatati ,vinetele curatate si ceapa calita si mixam la
viteza mare adaugand zeama de lamaie si vegeta pentru gust,mixam pana
obtinem o pasta foarte omogena.O asezam intr-un vas o ornam dupa
preferinte si o putem servi.
super reteta :)
RăspundețiȘtergereo reteta super gustoasa si super sanatoasa
RăspundețiȘtergereARATA DELICIOS
RăspundețiȘtergereinteresanta reteta
RăspundețiȘtergere