vineri, 2 mai 2014

Tort cu crema de cafea

Tort cu crema de cafea:)
ingrediente-
pentru blat-
6 oua,
6 linguri de zahar,
6 linguri de faina,
1 super esenta,
1 lingura de otet de mere,
1 plic praf de copt,
un castronel de capsuni.

pentru crema-
4 galbenusuri,
4 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
2 linguri de cafea instant,
500 ml.lapte fiert si racit,
200 gr.ciocolata menaj,
150 gr.unt cu grad scazut de grasimi.

pentru ornat- un castron de capsuni.

 Pentru blat -
Separam albusurile de galbenusuri si punem la mixat doar albusurile cu zaharul ,pana se face o pasta groasa alba ,adaugam galbenusurile  continuand mixarea,faina de grau,esenta si praful de copt stins cu otet de mere si mixam pana se obtine o pasta omogena.
Intr-o tava de forma rotunda asezam hartie de copt unsa cu un pic de ulei si turnam compozitia in tava si peste compozitie asezam capsunile taiate felii subtiri ,apoi dam tava la cuptorul deja incalzit pentru circa o ora la foc potrivit.Cand este copt blatul ,oprim focul,lasam sa se raceasca la temperatura camerei si taiem blatul apoi in trei felii.
Pregatim crema-
Punem galbenusurile in vasul de mixat impreuna cu zaharul si mixam foarte bine ,pana se obtine o pasta groasa,adaugam apoi faina,cafeaua instant si mixam  ,adaugam  laptele putin cate putin in timp ce mixam si
cand se omogenizeaza foarte bine compozitia o punem la aragaz pe foc mic si continuam mixarea pana incepe sa se ingroase crema dinspre interior spre exterior,oprim focul ,adaugam untul si ciocolata si mestecam pana se topeste si se incorporeaza ,obtinandu-se o crema fina fara cocoloase.
Asezam o foaie de blat intr-o tava , o insiropam cu sirop de la  compot de ananas,punem 1/3 crema peste foaie ,adaugam inca o foaie pe care o insiropam si mai punem peste ea 1/3 crema,apoi punem ultima foaie ,o insiropam ,adaugam restul de crema pe care o intindem bine si peste margini la tort,dam tortul la frigider o ora sa se racoreasca si apoi il ornam cu capsuni.Pofta buna!

















5 comentarii: