Quiche de dovlecel.
Pentru aluat folosim-
150gr.unt,
2 oua,
6 linguri de faina de grau
o lingura mare de smantana
si vegeta de legume dupa gust si preferinta.
Pentru umplutura folosim-
2 rosii,
un dovlecel,
3 linguri mari de smantana,
200 gr.Emmental,
o lingurita de rozmarin,
o lingura de gris,
busuioc verde.
Prepararea aluatului-
Punem untul intr-un vas cu ouale si un pic de vegeta de legume si
mestecam pana facem o pasta omogena,apoi adaugam faina,samantana si
framantam foarte bine aluatul si il dam apoi la frigider macar 2 ore sa
se fragezeasca.
Taiem dovlecelul fasaii si le asezam pe prosoape de
hartie sa se scurga apa din felii si le presuram cu putina vegeta de
legume ,la fel facem si cu rosiile le taiem felii si le asezam tot pe
prosoape de hartie cu vegeta pe ele ,le lasam asa pana se fragezeste
aluatul.Cand aluatul este gata ungem o tava cu unt si presuram faina
peste unt,apoi intindem aluatul in tava sa vina si pe margini la tava si
adaugam smantana pe care am amestecat-o cu gris,daca cumva smantana
este mai subtire este indicat sa punem un pic mai mult gris,dar daca
smantana este groasa punem doar o lingura de gris si verdeata tocata
marunt(rozmarin),intindem bine smantana peste aluat si apoi adaugam
dovleceii fasaii ,rosiile si la final adaugam emmentall ras prin
razatoare si dam tava la cuptor,cand este gata ornam cu frunze de
busuioc verde.Pofta buna!
ARATA SUPERB FELICITARII O RETETA SANATOASA SI GUSTOASA
RăspundețiȘtergereO RETETA SUPER GUSTOASA
RăspundețiȘtergeredelicioasa si apetisanta arata super
RăspundețiȘtergereQuiche de dovlecel ? Face tenul subtirel!
RăspundețiȘtergereSuper reteta. Ma ling pe botic doar privind preparatul
RăspundețiȘtergere