marți, 6 mai 2014

Quiche de dovlecel

Quiche de dovlecel.
Pentru aluat folosim-
150gr.unt,
2 oua,
6 linguri de faina de grau
o lingura mare de smantana
si vegeta de legume dupa gust si preferinta.
Pentru umplutura folosim-
2 rosii,
un dovlecel,
3 linguri mari de smantana,
200 gr.Emmental,
o lingurita de rozmarin,
o lingura de gris,
busuioc verde.
Prepararea aluatului-
Punem untul intr-un vas cu ouale si un pic de vegeta de legume si mestecam pana facem o pasta omogena,apoi adaugam faina,samantana si framantam foarte bine aluatul si il dam apoi la frigider macar 2 ore sa se fragezeasca.
Taiem dovlecelul fasaii si le asezam pe prosoape de hartie sa se scurga apa din felii si le presuram cu putina vegeta de legume ,la fel facem si cu rosiile le taiem felii si le asezam tot pe prosoape de hartie cu vegeta pe ele ,le lasam asa pana se fragezeste aluatul.Cand aluatul este gata ungem o tava cu unt si presuram faina peste unt,apoi intindem aluatul in tava sa vina si pe margini la tava si adaugam smantana pe care am amestecat-o cu gris,daca cumva smantana este mai subtire este indicat sa punem un pic mai mult gris,dar daca smantana este groasa punem doar o lingura de gris si verdeata tocata marunt(rozmarin),intindem bine smantana peste aluat si apoi adaugam dovleceii fasaii ,rosiile si la final adaugam emmentall ras prin razatoare si dam tava la cuptor,cand este gata ornam cu frunze de busuioc verde.Pofta buna!




5 comentarii:

  1. ARATA SUPERB FELICITARII O RETETA SANATOASA SI GUSTOASA

    RăspundețiȘtergere
  2. delicioasa si apetisanta arata super

    RăspundețiȘtergere
  3. Quiche de dovlecel ? Face tenul subtirel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super reteta. Ma ling pe botic doar privind preparatul

    RăspundețiȘtergere