Chiar daca Sfintele Pasti au trecut eu am pregatit o pascuta poloneza,foarte delicioasa.
Ingrediente-
pentru blat-
300 gr.faina de grau,
30 gr.drojdie,
3 linguri de zahar,
2 linguri de cacao,
100 ml.lapte dulce fiert si racit,
100 gr.unt,
1 ou,
un strop de sare,
1 esenta de rom.
Pentru umplutura-
1 kg.branza de vaci dulce,
500 gr.smantana,
5 oua,
5 linguri de zahar,
2 esente de vanilie,
coaja de la o portocala,
100 gr.stafide,
un varf de cutit de sare,
2 linguri de gris.
pentru ornat-
100 gr.ciocolata de menaj.
Pregatim blatul-Se pune faina de grau intr-un vas si peste faina adaugam oul,untul ,esenta si cacao.
Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul si un strop de sare,le amestecam bine pana se topesc si incepem sa framantam aluatul turnand cate un pic din lapte,trebuie sa avem grija sa nu turnam prea mult lapte sa iasa un aluat moale,eu am facut un aluat suficient de tare si foarte elastic la intindere,pe care l-am lasat apoi o jumatate de ora sa se odihneasca.
Pregatim compozitia-Intr-un vas punem branza de vaci,adaugam peste ea smantana,ouale zaharul,grisul,coaja de portocale rasa prin razatoarea mica,esenta,sare,stafidele si omogenizam foarte bine compozitia.
Impartim apoi aluatul in doua bucati egale si facem doua foi rotunde,prima foaie o asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si peste hartie am presurat putina faina de grau,apoi turnam toata compozitia peste foaia de aluat si peste compozitie asezam si cea de-a doua foaie.Peste foaie presuram ciocolata de menaj rasa prin rasazatoarea mica si dam tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja.Cand este gata scoatem tava si o lasam sa se racoreasca si abia dupa aceea o taiem.Pofta buna!
foarte bine arata ,se simte aroma :)
RăspundețiȘtergereADOR PASCA ESTE PRINTRE PREFERATELE MELE
RăspundețiȘtergereo reteta gustoasa si frumoasa care ma cucerit pe loc
RăspundețiȘtergereADOR PASCA ARATA DELICIOS FELICITARII
RăspundețiȘtergereYammyyy...ce bine arata. Reteta este numai buna pentru sarbatorile ce vin! Multumim!
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata pasca, asa cum nu am facut niciodata cozonac. :D Parca m-ar bate gandul, arata super pasca ta si citind reteta , parca nu e chiar atat de complicat.
RăspundețiȘtergerePare delicioasa! Eu am reteta fara blat care le place copiilor, dar as fi tentata sa incerc si reteta dvs. pentru ca arata foarte bine!
RăspundețiȘtergerearata excelent si cred ca trebuie sa incerc reteta neaparat!
RăspundețiȘtergereReteta asta pica la fix, mie imi place sa fac de Pasti pasca. De obicei fac una fara blat, doar din branza cu multe stafide. Ce bine arata pasca aceasta.
RăspundețiȘtergereEu recunosc ca nu imi plac deserturile cu crema de branza, dar de Paste gust si eu din pasca.
RăspundețiȘtergereanul asta o sa fac un cheesecake de paste. nu ne omoram dupa pasca si tare mi-e sa nu ramana si sa se usuce
RăspundețiȘtergereCe bunatate! Fac si eu!
RăspundețiȘtergereWaw, arata bine de tot! Chiar a tort sofisticat, nu a pasca.
RăspundețiȘtergereSa stii ca o sa incerc reteta de Paste, sigur o sa se bucure toata familia
N-am facut pana acum, poate anul acesta incerc, fiindca arata foarte yummy!
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata!Mi-am notat reteta pentru Paste!
RăspundețiȘtergereArata tare bine :), desi eu nu mananc produse ce contin branza, pot sa zic ca aceasta pasca arata super.
RăspundețiȘtergereO reteta care a venit exact la timp. O sa fac si eu o pasca poloneza pentru masa de paste. Pana acum cativa ani nu faceam pasca, dar cred ca ar trebui sa respectam traditia.
RăspundețiȘtergereWaaw! Arata atat de apetisant! Am s-o incerc si eu anul asta. Nu pare a fi greu de facut
RăspundețiȘtergerearata super,sigur e foarte buna!
RăspundețiȘtergere