joi, 29 mai 2014

Bors de peste

Bors de peste:)

ingrediente-
9 bucati cap de peste ( crap),
1 ceapa,
1 morcov,
1 radacina de pastarnac,
1 canita de orez,
1 lingura maggi secretul gustului cu gust de legume,
200 gr.smantana,
2 oua,
200 ml.bors de casa,
2 catei de usturoi,
1 ardei kapia rosu.
1 legatura de patrunjel .

Cand pregatesc peste prajit sau peste la cuptor,nu obisnuiesc sa pun si capurile de peste , fac un bors din ele ,care este un adevarat deliciu culinar!

Se scot branhiile ,se arunca si se taie capul cu o bucatica de peste mai marisoara,asa avem si carnita la bors si punem la fiert cu apa si putina sare.Cand sunt fierte le scoatem si strecuram bine zeama.Peste zeama adaugam legumele tocate marunt,magii secretul gustului si orezul si le fierbem la foc potrivit.Cand legumele sunt fierte adaugam borsul dupa gust,lasam sa traga un clocot si oprim focul.
Intr-un vas punem ouale si smantana si le mixam bine si cam la 5 minute dupa ce am oprit focul punem compozitia peste bors si mestecam bine,apoi adaugam patrunjel verde si adaugam cate o bucatica de peste la fiecare farfurie de bors.Se serveste cu ardei iuti.Pofta buna!








5 comentarii:

  1. Borsul asta imi aminteste de vacantele din copilarie la bunica la Iasi <3 E genial !

    RăspundețiȘtergere
  2. ESTE PREFERATUL MEU FELICITARII ARATA FOARTE BINE EU ADOR PESTELE

    RăspundețiȘtergere
  3. este preferata mea arata superb multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere