sâmbătă, 10 mai 2014

Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen

Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen!
Ingrediente-
200 gr.faina de grau,
200 gr.cascaval,
200 ml.lapte dulce,
2 linguri ulei,
1 plic praf de copt,
2 oua,
1 lingura de zeama de lamaie,
25 gr.unt pentru uns tavitele,
1 lingura seminte de chimen marca Kotanyi .
Mod de preparare-
Se  pune in bolul de mixat laptele cu ouale si se mixeaza bine ,se adauga uleiul , faina,praful de copt stins cu zeama de lamaie si jumatate de lingura de seminte de chimen,se mixeaza foarte bine ,pana se obtine o compozitie omogena si se opreste mixerul.Se adauga cascavalul taiat cubulete mici si se mesteca usor cu o lingura apoi se pune cate doua linguri de compozitie in tavitele care au fost unse cu unt si tapetate cu faina,se presoara pe fiecare tavita semintele de chimen ramase si se da tava la cuptor iute cam 10 minute,apoi se da la mic sa fie rumene.Se servesc ca aperitiv dimineata sau seara la o cana de lapte sau iaurt.Pofta buna!

Aceasta reteta este a bunei mele prietene virtuale 
Postolache Violeta si se gaseste publicata aici-http://www.caietulcuretete.com/2013/01/briose-aperitiv-cu-cascaval-si-chimen.html








6 comentarii: