joi, 8 mai 2014

Paste cu sos de rosii si bacon

Paste cu sos de rosii si bacon!
ingrediente-
200 gr.paste (Penne rigate),
300 gr.bacon,
6 rosii potrivite,
o ceapa,
3 catei de usturoi,
1 lingura maggi secretul gustului cu gust de legume,
10 gr.seminte de chimen,
50 ml .ulei,
20 de masline fara samburi(10 masline verzi si 10 negre),
1 ardei iute rosu.
Se taie baconul cubulete si se pune in tigaie sa se rumeneasca putin,cand a capatat culoare si s-a si patruns adaugam ceapa tocata marunut,jumatate de ardei iute taiat felii subtiri si cateii de usturoi taiati feliute si mai adaugam cam 50 ml.ulei daca baconul nu este foarte gras,prajim ceapa pana se face aurie ,insa mare grija sa nu se arda .Cand ceapa este gata adaugam rosiile pe care le-am mixat foarte bine,adaugam apoi seminte de chimen,maggi secretul gustului  si 100 ml.apa si lasam totul la foc mic pana scade sosul si se fierb bine rosiile.
Intr-o oala punem cam 1 l .de apa la fiert si cand apa clocoteste adaugam pastele si le lasam sa fiarba cam 8 minute ,dupa care le punem in strecator si le clatim cu apa rece si le punem peste sosul de rosii si lasam totul la foc mic in jur de cinci minute,apoi oprim focul.Se aseaza pastele pe un platou si se orneaza cu felii de masline fara samburi.Pofta buna!

















5 comentarii: