marți, 30 decembrie 2014

Tort cu frisca si blat de nuci



Tort cu frisca si blat de nuci :)

 Ingrediente pentru blat :
-10 oua,
-8 linguri de nuca macinata,
-2 linguri de faina de grau,
-10 linguri de zahar,
-1 plic praf de copt,
-1 sticluta de esenta de vanilie,
-50 gr.cacao,
-2 linguri de otet de mere.

 Ingrediente pentru umplutura :
-1 compot de ananas,
-1 kg.smantana dulce,
-6 pliculete de zahar vanilat,
-4 linguri de zahar.

 Mod de preparare:
 Separam albusurile de galbenusuri si punem in robot doar albusurile.Peste ele adaugam zaharul si mixam pana obtinem o pasta densa,apoi adaugam galbenusurile si mixam iarasi.Intre timp adaugam nuca macinata ,faina de grau , praful de copt stins cu otet de mere,cacao,esenta de vanilie si continuam mixarea pana se obtine o pasta omogena pe care o vom turna intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt.Dam tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit.

 Spalam robotul si punem in el smantana ,zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se face frisca destul de tare .
 Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si dupa care il vom taia in trei foi.Punem o foaie in tava si o umezim cu siropul de la compotul de ananas,apoi asezam un strat de frisca si bucati de ananas,mai adaugam o foaie de blat pe care o vom umezi cu sirop de la compot,apoi adaugam frisca si bucati de la ananas.La final punem si ultima foaie de blat pe care o umezim cu sirop si bagam la rece cateva ore tortul.
 Cand il scoatem il ornam cu frisca ramasa si adaugam la el mici ornamente dupa preferinte .Pofta buna!














“Particip cu aceste retete la concursul Masterchef la mine acasa cuSun Food , de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare“.

3 comentarii: