miercuri, 31 decembrie 2014

Parjolute marinate



Parjolute marinate:)


  Ingrediente pentru parjolute:
-2 kg.carne tocata de porc,
-4 felii de paine neagra,
-3 oua,
-1 lingurita de piper macinat,
-1 lingura maggi secretul gustului cu gust de legume,
-1 lingurita boia de ardei dulce,
-1 lingurita ierburi aromate,
-3- linguri faina de grau,
-1 capatana de usturoi ,
-3 cepe.

 Ingrediente pentru marinata:
-4-5 cepe,
-100 ml.otet.

 Ingrediente pentru maioneza :
-8 oua,
-800 ml.ulei,
-1 cutie de mustar extra.

 Mod de preparare a parjolutelor:
 Intr-un vas punem carnea de porc tocata,peste ea adaugam faina de grau,piper macinat,maggi secretul gustului,ierburi aromate,boia de ardei dulce,oua,painea muiata si data prin masina de carne,ceapa data prin masina de carne si usturoiul tocat marunt.Amestecam bine pana obtinem o pasta omogena.
 Punem pe aragaz la foc mare o oala de tuci in care turnam 1 l de ulei si lasam sa clocoteasca .Cand da in clocot punem parjolute micute facute sub forma de bilute si le lasam sa se prajeasca bine.

 Mod de preparare pentru marinata:
 Se curata ceapa ,se taie solzisori de peste si se pune la fiert cu apa si otet.Cand da in clocot oprim focul si lasam sa se patrunda pana se raceste.Cand se raceste punem ceapa in strecurator si o lasam sa se scurga de apa.

 Mod de preparare a maionezei:
 Se fierb 4 oua tari si se curata.Vom folosi doar galbenusurile .
 Intr-un vas punem galbenusurile fierte si cele crude.Pasam bine galbenusurile si adaugam ulei putin cate putin.Cand se ingroasa prea tare adaugam cate o lingura de mustar si mestecam mereu adaugand ulei.Facem cata maioneza credem ca este necesar.

Intr-un vas vom pune parjolutele,ceapa marinata , maioneza , putina sare si amestecam usor,apoi punem totul intr-un bol,platou,ce dorim noi si ornam dupa gust si preferinta.Pofta buna!













6 comentarii:

  1. o reteta delicioasa si gustoasa arata minunat

    RăspundețiȘtergere
  2. PIRJOALE O RETETA CARE IMI LASA GURA APA

    RăspundețiȘtergere
  3. o reteta savuroasa care ma cucerit din prima clipa

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu fac reteta asta, dar maioneza mea nu are decat un singur galbenus, crud, cel mult si unul fiert. Mie dintr-un galbenus crud imi ies 200-250 g de maioneza, poate sa iasa si cca 400 g, dar dupa aceea devine sticloasa a doua zi si unora nu le place deloc acest aspect. Numai ca eu nu pun mustar in maioneza, ci zeama de lamaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu pun mai multe oua sa reduc cantitatea de ulei,sa nu consumam asa mult ulei,cu toate ca nu stiu ce strica mai mult,ouale sau uleiul,dar nu fac in fiecare zi asa ceva, deci macar la sarbatori merge si un pic de colesterol :)))

      Ștergere