miercuri, 3 decembrie 2014

Costita de porc cu mamaliguta din malai alb




 Costita de porc cu mamaliguta din malai alb:)


 Chiar daca mai este pana la Craciun eu va invit la o friptura super delicioasa si la o mamaliguta altfel :)

Igrediente pentru friptura:
-3 bucati costita de porc,
-1 varf de cutit de sare,
-2 foi de dafin,
-1 varf de cutit de piper macinat,
-1 l.ulei sau untura.

 Pentru mamaliguta:
- 1 l apa,
-1 varf de cutit de sare,
-200 gr.malai de proumb alb.

 Nu trebuie sa lipseasca ochiurile si branza de oi de la butoi!

 Se pune uleiul la incins si cand da sa clocoteasca punem peste el costita de porc cam cat palma de late taiata in bucati si unsa cu toate ingredientele mai sus mentionate,punem capac pana nu mai sare ulei si apoi ridicam capacul .Lasam sa fiarba pana se rumeneste bine.

Intr-un vas punem apa,sarea si o lingura de malai si cand apa da in clocot punem  malai in ploaie si mestecam intr-una cu facaletul ,pana se desprinde mamaliga de pe vas.Atunci o rasturnam intr-un platou in care am pus o bucata de branza de oi.Lasam cateva minute sa se imoaie branza.
 Asezam pe un platou mamaliguta ,costita rumena ,ochiuri si branza de oi.Sa aveti pofta dragii mei!




Acesta este porumbul alb :)


5 comentarii:

  1. Pana la tine nu am mai vazut porumb alb. Cand am vazut prima oara poza am zis ca ai gatit orez:))) interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. o reteta delicioasa si gustoasa ador costita si mamaliga felicitarii pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  3. dumitrascu lacramioara6 decembrie 2014, 01:07

    foarte bun!-delicios!....

    RăspundețiȘtergere