marți, 16 decembrie 2014

Ciorba de peste

Ciorba de peste :)


Ingredinete-
- 1 kg.peste proaspat,
- 1 buc.ceapa,
-2 morcovi,
-2 rosii,
-un varf de cutit de piper macinat alb,
-o cana de vin alb,
-2-3 foi de dafin,

-patrunjel verde,
-4-5 cartofi rosii mai micuti,
-4-5 catei de usturoi,

-sare dupa gust,
-50 ml.ulei de masline.






Mod de preparare:


  Se curata pestele si se pune la fiert .Se lasa sa fiarba in jur de 5 minute si se opreste focul.Intr-o tigaie punem ulei , o ceapa tocata sozisori si o undim,cat se undeste ceapa tocam cateii de usturoi si ii adaugam peste ceapa,apoi adaugam rosiile taiate felii si le undim  ,adaugam si putin piper macinat.

 Intr-o oala punem la fiert cartofii taiati felii , morcovul , foi de dafin ,(eu am mai fiert si o ceapa pe care am scos-o in momentul cand s-a fiert ) .Cand legumele s-au fiert am pus peste ele compozitia din tigaie(adica ceapa undita cu usturoi si rosii),se adauga supa de la peste pe care o strecuram , sare dupa gust si vinul alb ,se lasa sa mai traga un clocot si se opreste focul.Se aseaza in farfurie doua bucati de peste si adaugam ciorba din belsug.Pofta buna!





3 comentarii: