Ingredinete-
- 1 kg.peste proaspat,
- 1 buc.ceapa,
-2 morcovi,
-2 rosii,
-un varf de cutit de piper macinat alb,
-o cana de vin alb,
-2-3 foi de dafin,
-patrunjel verde,
-4-5 cartofi rosii mai micuti,
-4-5 catei de usturoi,
-sare dupa gust,
-50 ml.ulei de masline.
Mod de preparare:
Se curata pestele si se pune la fiert .Se lasa sa fiarba in jur de 5 minute si se opreste focul.Intr-o tigaie punem ulei , o ceapa tocata sozisori si o undim,cat se undeste ceapa tocam cateii de usturoi si ii adaugam peste ceapa,apoi adaugam rosiile taiate felii si le undim ,adaugam si putin piper macinat.
Intr-o oala punem la fiert cartofii taiati felii , morcovul , foi de dafin ,(eu am mai fiert si o ceapa pe care am scos-o in momentul cand s-a fiert ) .Cand legumele s-au fiert am pus peste ele compozitia din tigaie(adica ceapa undita cu usturoi si rosii),se adauga supa de la peste pe care o strecuram , sare dupa gust si vinul alb ,se lasa sa mai traga un clocot si se opreste focul.Se aseaza in farfurie doua bucati de peste si adaugam ciorba din belsug.Pofta buna!
VREAU SI EU O PORTIE ARATA DIVIN ADOR CIORBA DE PESTE
RăspundețiȘtergereo ciorba delicioasa arata super o sa fac si eu
RăspundețiȘtergereARATA DELICIOS CIORBITA TA DE PESTE SUPERB
RăspundețiȘtergere