miercuri, 3 decembrie 2014

Piure de cartofi cu copanele de curcan in sos



piure de cartofi cu copanele de curcan in sos:)

Ingrediente pentru carnea cu sos-
-3 copanele de curcan,
-200 gr. fudulii de curcan,
- 1 lingura pasta de tomate dulce,
-3 cepe micute,
-1 lingura maggi secretul gustului cu gust de legume,
-3-foi de dafin,
- lingurita de ierburi aromate.

 Ingrediente pentru piure-
- 1kg.cartofi albi,
- 70 gr.unt,
-1 varf de cutit de sare,
-100 ml lapte dulce gata fiert.

 Mode de preparare-
pentru sos de carne:
 Se curata ceapa ,se taie rondele si se pun intr-un vas,peste ea adaugam copanelele de curcan si fuduliile,peste ele adaugam pasta de tomate diluata cu apa,adaugam maggi secretul gustului ,ierburi aromate si foile de dafin.Punem capac si lasam pe aragaz la fiert la foc mic.

pentru piure:
 Se curata cartofii,se spala si se taie cuburi,se pun la fiert cu apa rece.Cand sunt fierti se scurg de apa,se adauga untul si laptele si se paseaza bine.

 La final se unesc intr-un platou si se serveste cald .Pofta buna!








6 comentarii: