luni, 8 decembrie 2014

Sa nu distrugem micul univers ,sa invatam sa reciclam




 Romane drag ai grija de tara ta,de muntii tarii tale ,de padurile sale,caci muntii  sunt plamanii acestui pamant prin care respiram aerul fara de care nu am putea trai!
 Nu am putea trai fara  aer,fara  apa si fara acest minunat pamant care ne accepta asa cum suntem noi,caci noi suntem parte a acestui pamant si pamantul este parte din noi.
 Natura este generoasa chiar si atunci cand noi o ranim si o distrugem ,ea renaste din propria cenusa precum pasarea phoenix . Dar  este bine sa gandim de o suta de ori atunci cand taiem un pom sau chiar o padure intreaga.
 Asa cum casa noastra este micul nostru univers tot asa si padurea este casa cuiva ,micul sau univers si noi oamenii care se zice ca ne aflam in varful lantului trofic ar trebui sa avem grija de casa celor care isi au universul si casa  in paduri.Sa nu distrugem vegetatia,sa nu distrugem totul de dragul de a distruge si cu gandul ca am facut ce era mai bine pentru noi.


 Poate am facut ce era mai bine pentru noi ,insa am facut oare ce era mai bine pentru toti cei care locuiesc pe acest pamant,pe aceasta planeta,sa fim noi oare cei care dictam cine si cum sa traiasca pe acest pamant?
 Nu cred,eu cred ca fiecare fiinta isi are locul sau pe acest pamant , ca fiecare isi are rolul sau si ca impreuna formam un tot unitar care  formeaza lantul trofic al acestui univers si daca o singura veriga s-ar slabi sau s-ar rupe ,intreg lantul trofic ar fi supus pierii.


 Poate noi adultii suntem mai greu de educat,poate digeram mai greu informatia despre cum trebuie sa avem grija de natura ,grija de padure si de toate vietatile care isi au padurea ca micul lor univers.Insa copii sunt cei mai receptivi atunci cand este vorba despre natura si despre protejarea naturii.Copii sunt inocenti si inocenta lor ne face sa fim si noi mai buni si sa invatam alaturi de ei sa construim o lume mai buna ,o lume pentru toata lumea!

 Scoala este a doua casa a copiilor ,acolo copii invata primele buchii ale alfabetului ,invata sa respecte natura si mediul inconjurator.Invata sa colecteze si sa recicleze  hartie,PET-uri si doze de aluminiu,prin programul
„Şcoala pentru o Românie Verde”care este un program ecologic, desfăşurat la nivel naţional, în peste 1.100 de şcoli, grădiniţe şi licee din toată ţara. Demarat în octombrie 2012, s-a reusit înca din primii 2 ani şcolari de desfăşurare să se colecteze peste 350 tone hârtie (cam 10 stadioane de fotbal, acoperite cu un strat de 1 m de hârtie!).
In cadrul programului, şcolile, liceele şi grădiniţele colectează hârtie, PET-uri şi doze de aluminiu. Şcolile primesc bani şi premii în bani, iar profesorii şi elevii primesc diplome de merit şi participare. Pentru fiecare 2 tone de hârtie predată, şcolile primesc cate 200 lei.



 Fac un apel catre firmele si corporatiile orasului Botosani sa ajute scolile inscrise in proiectul " Scoala pentru o Romanie verde "din orasul nostru .

 Colectand minim 500 kg.hartie si trimitand un  email pe eco@zibo.ro cu numele firmei, adresa, numărul de telefon şi cantitatea aproximativă de hartie, pet-uri sau doze de aluminiu colectate. În câteva zile, reprezentanţii Asociaţiei Zibo Help vor organiza preluarea acestora prin firmele partenere, urmând ca pe procesul verbal de predare-primire să se consemneze şcoala pentru care se predă hârtia, iar scoala va primi banii aferenţi.Se poate specifica scoala sau gradinita pentru care se doneaza aceste deseuri.


  De ce sa aruncati resturile care pot fi reciclate?Resturile reciclabile pot ajuta o scoala sa functioneze mai bine!








 Cu doar 60 kg.hartie reciclata se poate salva un pom.Deci sa nu taiem un pom sau chiar o padure,sa nu distrugem micul univers al vietuitoarelor,sa reciclam si sa salvam natura!



 Această campanie este desfăşurată prin Blogal Initiative  si este susţinută de „ S.C. ECOPIM RECYCLING S.A” in cadrul programului „Şcoala pentru o Românie Verde”.

9 comentarii:

  1. Respect sii incurajez reciclarea.Natura trebuie protejata si trebuie sa facem ceva in acest sens,pentru a lasa generatiilor viitoare un mediu sanatos si curat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat articol.Da, natura trebuie salvata!

    RăspundețiȘtergere
  3. sustin! Trebuie sa reciclam ca sa nu pierim!

    RăspundețiȘtergere
  4. daca am respecta natura am avea o tara mai curata superb articolul tau felicitarii

    RăspundețiȘtergere
  5. dumitrascu lacramioara9 decembrie 2014 la 10:37

    felicitari pt articol!foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate o sa avem si noi mentalitatea strainilor care recicleaza tot ceea ce poate fi refolosit..!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat articol, natura trebuie salvata de fiecare dintre noi, sa reciclam tot ce putem si sa nu distrugem natura de care depinde sanatatea siviitorul omenirii!

    RăspundețiȘtergere
  8. un articol minunat salvam natura daca reciclam

    RăspundețiȘtergere
  9. un articol minuat mi-a placut foarte mult

    RăspundețiȘtergere