vineri, 5 decembrie 2014

Chisca umpluta cu crupe



 Fiindca se apropie cu pasi repezi Craciunul am sa va prezint o reteta de sezon ,pe care o pregatea mama cand eram copil.
 La fiecare sfarsit de an ,de Ignat ,tata taia cate un porc si din el pregatea bunatati pentru masa de sarbatori.Una dintre aceste bunatati era chisca umpluta cu crupe.

  Reteta este foarte veche,o stiu de circa 4o de ani si copill fiind o ajutam pe mama la prepararea ei,asa am deprins si eu placerea de a o pregati familiei mele.


  Chisca umpluta cu crupe este un preparat specific zonei Moldovei.


-intestinul gros de la porc se curata foarte bine ,se spala si se freaca cu sare si malai,apoi iar se spala.
  Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare,orez ,ceapa tocata,si jumari).Taiem jumarile mai mici ,amestecam totul cu piper ,condimente de porc,sare dupa gust si umplem acest intestin.In el trebuie sa introducem 60%amestec si 40% apa,il legam cu o sfoara la capete si il punem la fiert intr-o oala cu apa . Il intepam cu acul din cand in cand sa nu se sparga.Se fierbe la foc mic.Cand este fiert ,oprim focul si punem chisca intr-o tava unsa cu ulei si o dam la cuptor sa se rumeneasca.Se taie felii mai apoi si se serveste calda dar se poate servi si rece.Pofta buna!


6 comentarii:

  1. cat de bine arata, mi-ai facut o pofta de mor

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate !Asa o face si mama mea.Abia astept sa o gust.

    RăspundețiȘtergere
  3. dumitrascu lacramioara6 decembrie 2014, 01:02

    ffff bun!ca la mama acasa!......

    RăspundețiȘtergere
  4. o bunatate reteta care imi lasa gura apa

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfffuuuuu ce bunatate,sarmale cu crupe imi facea bunica mea,era nascuta in Basarabia <3,te pup <3

    RăspundețiȘtergere