luni, 22 decembrie 2014

Cornulete cu rahat!



 Cornulete cu rahat:)

 Dragilor daca aveti untura in casa ati putea pregati cateva cornulete fragede umplute cu rahat,sunt un adevarat deliciu culinar!


Ingrediente-
-4 linguri mari de untura curata ,scoasa din frigider,
-3 galbenusuri de ou,
-100 ml.lapte dulce, rece de la frigider,
-faina de grau cat sa faceti un aluat fraged suficient de tare(mie mi-a mers cam 700 gr. de faina),
-100 gr.zahar pudra,
-300 gr.rahat,
-1 ou,
-1 plic de zahar vanilat.


 Mod de preparare:
  Se pune intr-un vas untura cu galbenusurile,se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare.Scoatem apoi aluatul din vas,presuram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul pana se intinde cat de cat,il impaturim si iar il framantam.Facem aceasta operatiune de cateva ori.Apoi punem aluatul in frigider la rece pentru cateva ore.
 Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati cam cat un ou de mare,il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul.Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
Vom aseza in partea mai lata o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf.Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit.Cand sunt gata scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste cornulete.Pofta buna!














6 comentarii:

  1. dumitrascu lacramioara22 decembrie 2014, 09:09

    ..hm..cornulete ca la mama acasa!-pacat nu am untura.da o sa incerc cu margarina!..arata superrr!

    RăspundețiȘtergere
  2. savuroase si delicioase o reteta minunata

    RăspundețiȘtergere
  3. un deliciu culinar pentru orice zi de sarbatoare

    RăspundețiȘtergere
  4. o reteta savuroasa si gustoasa arata super

    RăspundețiȘtergere