marți, 27 mai 2014

Lasa impresia celui de langa tine ca este liber,altfel risti sa isi ia singur liber!

Lasa impresia celui de langa tine ca este liber,altfel risti sa isi ia singur  liber!

Nu conteaza varsta cand ne simtim legati de cineva,ne simtim legati  print-un act semnat sau ne simtim legati prin comportamentul celui de langa noi si atunci incercam sa ne cautam acea libertate fara sa  gandim cat rau putem face celor pe care ii iubim,sau cum ii numesc eu "victime colaterale".

Barbatii sau femeile care au simtul proprietatii prea dezvoltat ajung mereu sa fie inselati chiar daca persoana iubita ii iubeste neconditionat si nelimitat,deoarece cei dominati au si ei suflet care din cand in cand rabufneste si cauta alinarea si starea aceea de a se simti si ei dominatori si liberi!
Dar multe sunt motivele care ne fac sa inselam,sa fim infideli si la fel de multe sunt si situatiile cand putem insela fara ca cei de langa noi sa afle ,sa sufere .

Astazi am incerc sa vorbesc despre femei infidele care isi inseala sotii si ii fac sa sufere si cum multe dintre ele sunt si mame ,fac sa sufere si copii lor !
Pe femeile care stiu sa fie infidele fara sa produca suferinta celor dragi , eu le felicit ,sunt femei destepte care stiu ce vor de la viata si respecta valorile familiei ,chiar daca isi cauta acea fericire in bratele altui barbat sau a altor barbati.Insa pe femeile care inseala si se dau si in spectacol de parca a fi infidela e o mare onoare ,eu le cred femei proaste ,care nu au nimic sfant in ele si nu merita nimic ,decat la randul lor sa fie si ele inselate de catre barbati infideli!

Care o fi oare motivul cand o femeie lasata acasa cu un copil de catre barbatul sau ,dus la munca in alta tara isi inseala barbatul cu tamplarul ce le repara ferestrele??
Sa va raspund tot eu- cand erau necajiti si mancau acelasi fel de mancare in fiecare zi si mereu trebuiau sa se gandeasca ce vor pune maine pe masa,sau cu ce isi vor imbraca copilasul ,atunci erau fericiti si se iubeau .Insa cand barbatul a plecat sa munceasca sa aduca bani sa o duca mai bine si sa nu lipseasca la nevasta si copil nimic,totul s-a destramat,s-a dus pe apa sambetei.Nevasta a inceput sa isi doreasca mai mult si tot mai mult,mai multi bani,mai multe lucruri si de ce sa nu ravneasca si la tamplarul care in timp ce le repara ferestrele ii arunca ocheade si ii zicea cat este de frumoasa ,cat este de atragatoare si ca el daca ar avea-o ,ar face-o fericita!
Si acea femeie a pus botul la vrajeala,s-a crezut cea mai frumoasa,s-a crezut printesa ,domnisoara si a uitat de copilul care o iubeste neconditionat si l-a parasit pentru un tamplar pe care ea l-a facut patron pe banii barbatului care muncea in alta tara si dormea in camion pentru a oferi o viata buna nevestei sale si copilului sau!

Insa cu totii suntem supusi greselilor pe acest pamant,asta ne face sa fim oameni ,sa iubim si de ce sa nu ne dorim si "marul din gradina vecina"!

In speranta ca v-am captat atentia as dori sa va prezint Jurnalul unui infidel .o carte care  incearca sa ne prezinte argumente pro si contra infidelitatii,dupa care valori ne ghidam in viata,dupa valorile noastre sau dupa valorile societatii in care traim?

Fragmente din carte-

 După valorile mele, nu sunt un infidel. După valorile celorlalți… sunt.
În primul rând să lămurim un lucru. Fidelitatea nu are legătură cu sexul.[...]
Fidelitatea? Ce naiba e asta? DEX-ul o definește ca „statornicie în convingeri, în sentimente, în atitudine, devotament, credință”.
Eu spun că e o cutumă, doar un cuvânt care să acopere într-un mod frumos o altă definiție a dreptului de proprietate. Nu poți cere, nu poți impune, nu poți obliga pe cineva să-ți fie fidel, doar pentru că tu crezi că îți aparține, că e al tău. De ce nu există fidelitate la animale? Doar pentru că nu au creier? Pentru că nu au emoții? Nu! Pentru că sunt libere, pentru că trăiesc liber, fără constrângeri, fără reguli impuse.
Noi suntem oameni, gândim, discernem, facem alegeri. Dar câte dintre alegerile pe care le facem sunt ale noastre?
De câte ori nu facem ceea ce simțim doar pentru că trebuie să respectăm regulile, obiceiurile, pentru că nu e moral, etic, bine? Ne amăgim că suntem liberi, că ne lăsăm spiritul să zburde, dar, practic, ne învârtim într-o cutie cu margini bine delimitate și facem doar ceea ce societatea ne permite să facem. Pentru a evita haosul, așa ni se spune.[...]



Si daca doriti sa aflati mai multe despre autorul ,omul din spatele acestei carti Jurnalul unui infidel ,o puteti face !!

Alexander Green!!




7 comentarii: