miercuri, 19 martie 2014

Budinca din paste cu branza

divainbucatarie.ro si  Paste Baneasa ne-a provocat sa pregatim cu pastele Baneasa un preparat la cuptor si m-am gandit ca o budinca din paste cu branza dulce ar fi o idee minunata.
Budinca la cuptor cu paste Baneasa-
ingrediente-
500 gr. paste fainoase ( spaghetti Baneasa) ,
1 kg.branza dulce de vaci, 
500 ml.lapte dulce,
200 gr.smantana,
4 oua,
o esenta de rom,
coaja de la o lamaie si coaja de la o limes,
100 gr. stafide,
8 linguri de zahar,
fructele de la un compot de ananas.
Se pune apa intr-un vas la fiert si cand apa clocoteste rupem  pastele in doua ,trei bucati si le dam drumul in apa clocotita,le lasam sa fiarba 8 minute .apoi le turnam intr-un strecator si le clatim cu apa rece,le lasam la scurs cateva minute si le punem intr-un vas .Framantam bine branza si o mestecam cu zahar, cu laptele dulce ,smantana,cu coaja de lamaie si limes,cu esenta,si stafide si le punem peste paste ,le amestecam bine si le turnam intr-o tava,peste compozitie adaugam fructele de la compotul de ananas si dam tava la cuptorul incins la foc potrivit cam o ora.Cand sunt gata ,scoatem tava si lasam sa se raceasca si apoi taiem bucati cam cat dorim noi de mari,le ornam cu felii de portocale si limes.Pofta buna!









11 comentarii: