1 kg.faina de grau
100 gr.unt,
500 ml .lapte dulce,
2 oua,
4 pliculete mici de zahar vanilat
un cub de drojdie
Pakmaya Romania
3 linguri de zahar
un varf de cutit de sare
300
gr.nuca macinata
100 gr.miere de albine
4 linguri de ulei
Se
cerne faina intr-un vas ,peste care se adauga untul ,un ou ,zaharul
vanilat,zaharul ,un varf de cutit de sare, si drojdia stinsa cu lapte
caldut ca apa de vara si se framanta un aluat suficient de tare,spre
final vom adauga la framantat cateva linguri de ulei sa se desprinda
usor aluatul de pe vas.Facem semnul crucii peste
aluat ,acoperim cu un prosop si lasam aluatul la loc caldut sa
creasca.Cand aluatul este gata crescut il impartim in 10 bucati si din
fiecare bucata vom face un snur pe care il impletim in doua si apoi ii
dam forma cifrei 8,il asezam in tava in care am pus hartie de copt unsa
cu putin ulei, ii ingem cu un ou batut spuma si dam tava la cuptorul
incins la foc potrivit.Cand sunt gata copti ii ungem cu miere de albine
si adaugam nuca macinata din belsug peste ei.Pofta buna!
arata minunata mi sa facut pofta o sa fac si eu reteta
RăspundețiȘtergereo reteta gustoasa si apetisanta
RăspundețiȘtergerefoarte mult imi placa mucenicii :)
RăspundețiȘtergeremultumesc mult Anita!
RăspundețiȘtergere