marți, 18 martie 2014

paine de casa cu dovleac si mac

Dragii mei daca veti dori candva sa va impresionati prietenii ,rudele sau familia o puteti face oferindu-le o paine deosebit de aspectuoasa si de gustoasa.
Painea cu dovleac si mac
.

un cub de drojdie Pakmaya Romania

1 kg.faina de grau,

2 oua,

un dovleac micut cel mult de 1 kg.,daca este mai mare veti putea face si o placinta,

500 ml.iaurt,

50 ml.ulei,

100 gr.mac,

o lingurita mica de sare.

Se taie dovleacul felii ,se curata de miez si seminte si se pune la fiert cu apa rece,cand este fiert,scurgem apa si il lasam sa se raceasca,apoi il curatam de coaja si il punem intr-un castron,il sfaramam bine cu o furculita si punem peste el 300 ml.iaurt si mestecam foarte bine.

Intr-un vas punem faina de grau si peste faina adaugam drojdia topita in 200 ml.iaurt caldut la temperatura camerei si o lingurita rasa de sare,oul,macul si dovleacul cu iaurt si facem un aluat suficient de tare ,spre final adaugam uleiul si framantam sa se desrpinda aluatul de pe vas,impartim aluatul in doua bucati si il punem in doua tavi unse cu ulei,lasam sa creasca cam 3/4 din tava si ungem painea cu un ou batut,eu am avut musafiri si painea a crescut sa dea din tava,asa ca a fost mai greu cu unsul cu ou ,dam tavile la cuptorul incins la foc potrivit,cand este copata scoatem tavile  din cuptor, punem cateva prosoape peste paine macar 30 minute si apoi scoatem painile din tavi si  le invelim in prosoape sa se racoreasca ,apoi le punem in  sacose de plastic,asa painea va ramane moale si frageda mult timp.

Acest preparat este un adevarat deliciu regal,merge cu orice fel de mancare ,asa ca dragi prieteni pofta buna!








 






5 comentarii: