luni, 17 martie 2014

tort de ciocolata


pentru blat-
150 gr.ciocolata de menaj
150 .unt
150 gr.zahar,
1 plic zahar vanilat
7 oua
un plic praf de copt
4 linguri de faina de grau
1 lingura de otet de mere
pentru crema-
un borcanel de gem de caise de 300 gr.
2-3 linguri de lichior de caise sau apa.
pentru glazura-
150 gr.ciocolata de menaj
200 .gr.alune coapte pisate fara sare
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat albusurile cu zaharul vanilat(50gr.zahar vanilat),se mixeaza pana se face o spuma tare,apoi adaugam galbenusurile si mixam,adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si zaharul(se topesc intr-un vas pe o baie de abur) si la final adaugam praful de copt stins cu otet de mere si faina de grau si mixam pana vom obtine o pasta omogenizata.
Ungem forma de tort cu unt,o tapetam apoi cu faina si turnam compozitia in tava,dam tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul gata incalzit.
Dupa ce scoatem blatul de la cuptor .punem intr-o cana de metal ciocolata pentru glazura si bagam cana in cuptor si lasam sa se topeasca ciocolata(se topeste foarte bine si nu se lipeste da cana).Cand blatul s-a racit il taiem in doua si insiropam bucata de blat cu sirop de la compot de caise sau orice fel de sirop avem in casa,punem gemul de caise amestecat cu lichior ,punem capacul de blat si insiropam iarasi,apoi turnam ciocolata peste blat si intindem bine ciocolata si peste ciocolata vom pune alune sfaramate.Dam apoi tortul la frigider ! Pofta buna!
 







 

6 comentarii: