Omleta cu urzici
Poate eu exagerez in fiecare primavara cu preparatele de urzici vii insa sunt un deliciu usor de preparat si foarte sanatoase si astazi va voi prezenta aceasta omleta minunata!
ingrediente-
un castron mare cu urzici vii,
10 oua.
un ardei gras rosu,
un ardei iute verde,
sare dupa gust,
10 gr.piper macinat,
150 gr.branza de burduf,
10 gr.tarhon.
Curatam bine urzicile si le punem intr-un vas cu apa rece cam 10 minute,apoi le spalam bine si le punem la fiert cu apa rece ,le lasam sa dea un colocot si oprim focul,lasam sa se raceasca urzicile in apa apoi le strecuram si apa rezultata o putem folosi ca tratament pentru par,adica ne putem spala cu aceasta apa de la urzici.Urzicile le vom spala in cateva ape si le vom lasa la scurs.Cand sunt scurse bine le luam in mana si le stoarcem foarte bine si le tocam marunt.Intr-un vas punem ouale si putina sare si le mixam foarte bine,peste ele vom adauga ardeiul tocat marunt,ardeiul iute taiat felii subtiri,piper macinat si tarhon,mestecam cu o lingura sa se omogenizeze si turnam intr-o tava in care am pus hartie de copt,deasupra adaugam cateva masline,cateva felii de ardei si cateva felii de branza de burduf,dam tava la cuptor la foc mare.Se serveste rece sau calda cu muraturi!Pofta buna!
super delicioasa vreau si eu 4 porti se poate
RăspundețiȘtergereador brinza de burduf si ouale super delicioasa reteta
RăspundețiȘtergeresa stii Brandusa ca aceasta reteta am facut-o si eu ,dupa ce m-am inspirat de pe blog-ul tau :) a iesit foarte delicioasa :)
RăspundețiȘtergeremultumesc mult Anita!
RăspundețiȘtergeregustoasa si sanatoasa felicitarii pentru reteta
RăspundețiȘtergereVaiii cum arata, abea astept sa fac urzici, nu am mancat inca anul asta, iar reteta ta este delicioasa :)
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata. Sunt curioasa ce gust are.
RăspundețiȘtergereAu inceput deja sa apara urzicile in curte la tara asa ca voi face un tur pe acolo sa vad ce gasesc :)
Imi place branza de burduf, cu mamaliga. Yam! Nu mananc urzici, ca nu-mi place sa le curat. Nu-mi trimiti si mie o portie?
RăspundețiȘtergereNu am folosit urzici la gatit, doar ceai ne mai facea mama. Sigur e gustoasa omleta!
RăspundețiȘtergereNu imi plac urzicile, cu toat ca stiu ca sunt foarte bune, mai ales acum primavara.
RăspundețiȘtergereVai ce pofta mi-ai facut de urzici!Saptamana aceasta clar 'copiez reteta ta'Multumim de reteta!
RăspundețiȘtergereArata foarte delicios, dar mie nu-mi plac urzicile.
RăspundețiȘtergerePai nu merg eu zilele astea la cules de urzici? Sa vezi ce ompleta le pregatesc sotului si copiilor, or sa se-nchine :) N-am mai mancat pana acum,dar voi incerca sa o fac si eu.
RăspundețiȘtergereUrzicile sunt preferatele mele. Mama imi face in fiecare an. Eu le mananc cu oua ochiuri sau cu usturoi
RăspundețiȘtergerePare interesanta. Totusi, ma bati daca.ti zic ca eu nu pun gura pe urzici? Sau stevie, loboda, spanac si orice de genul asta?
RăspundețiȘtergereImi place omleta dar nu-mi plac urzicile deloc. Oricum e o mancare perfecta pentru primavara.
RăspundețiȘtergereMie nu mi plac urzicile dar poate o sa incerc si reteta asta.
RăspundețiȘtergereNu am incercat pana acum mancare cu urzici, dar e buna si gustoasa(din cate am inteles). La noi cresc in curte, dar le dam la pui de curca in loc sa le pastram.
RăspundețiȘtergereDeci aveam nevoie de o notificare. Au aparut urzicile? Super! Ador urzicile. O sa fac si eu ceva bun din ele. O sa incerc si reteta ta.
RăspundețiȘtergereMie nu-mi plac urzicile, in schimb sotul ma innebuneste cu ele :)
RăspundețiȘtergereAm vazut urzici inca de acum doua saptamani, dar cum am fost tot pe drumuri nu am luat. De astazi ma linistesc si cred ca maine dau o tura prin piata dupa ele.
RăspundețiȘtergeresincr pana acum 2-3 ani nu am mancat urzici .. dupa ce le-am descoperit si le-am gatit asa cum am vrut eu mi-au placut
RăspundețiȘtergere