marți, 25 martie 2014

peste la cuptor cu smantana

O reteta usor de preparat ,usoara si foarte sanatoasa!
Peste la cuptor cu smantana
ingrediente-
2 crapi cam de 1 kg.bucata,
2 cepe,
4 rosii,
100 ml.ulei,
4-5 catei de usturoi
300 ml.smantana,
sare dupa gust,
20 gr.piper macinat,
10 gr.tarhon,
200 gr.ciupercute de padure fierte si taiate marunt (hulughite),
Se curata pestele  se spala bine si se lasa la scurs si  pregatim compozitia pentru umplut pestele.Intr-un vas punem cipercutele, sare dupa gust ,o ceapa taiata solzisori,o lingura de smantana,un catel de usturoi tocat marunt,putin piper macinat si putin tarhon,mestecam bine si umplem pestii pe care ii vom aseza in tava in care am pus ulei si putin tarhon,piper macinat ,asezam apoi cate doua felii de rosii in pesti si restul feliilor de rosii le asezam pe langa pesti si peste pesti,asezam in tava si ceapa taiata solzisori ,presuram tarhon, piper macinat,sare dupa gust si turnam smantana in care am adaugat cateii de usturoi pisati bine.Dam tava la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute.Daca mai adaugati si o mamaliga in mod clar nu va veti mai ridica de la masa!
Eu am mai adaugat si peste prajit dat prin malai.am adus si mamaliguta si mujdei de usturoi. Pofta buna!




3 comentarii: