sâmbătă, 8 martie 2014

ficatei de pasare inveliti in bacon

ficatei de pasare inveliti in bacon marca
H&E Reinert Romania
 o caserola de ficatei de pasare in jur de 700 gr.,
150 gr.bacon,
un ardei gras,
o ceapa verde,
un ardei iute,
100 gr.orez,
20 gr.piper macinat,
20 gr.ierburi aromate,
50 ml .ulei.
sare dupa gust ,
Se spala ficateii si se lasa la scurs,intre timp se curata ceapa verde si se toaca marunt,se curata ardeiul gras si ardeiul iute si se taie felii subtiri,se pun in tigaie cu ulei la undit,le undim cat sa se patrunda bine.Apoi condimentam ficateii,unul cate unul,ii stropim cu sare si asezam cate o felie de bacon pe tocator,asezam un ficatel si rulam bine ,apoi infingem cate o scobitoare sa nu se desprinda baconul de pe ficatei in timpul prepararii si ii asezam frumos intr-o tava,apoi dam tava la cuptor la foc mare pana baconul se rumeneste frumos.
Spalam orezul cu apa rece si il punem la fiert,cand este fiert adaugam prajeala peste el si il mai lasam vreo cinci minute sa capete gust de la legume,avem grija sa adaugam sare si cateva grame de condimente.Ungem apoi un vas cu putin ulei si asezam in el orez ,apoi il punem pe un platou,langa orez adaugam cateva bucatele de ficatei  inveliti in bacon,ceapa verde tocata marunt si cateva bucatele de  ardei.Pofta buna!







9 comentarii:

  1. FOARTE GUSTOSI SINT FICATEI ARATA DIVIN ESTI O GOSPODINA MINUNATA

    RăspundețiȘtergere
  2. AI ORNAT FOARTE FRUMOS FARFURIA O RETETA FRUMOASA SI SAVUROASA

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiam reteta dar nu am incercat-o pana acum. Chiar m-ai convins s-o fac si eu! :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se face foarte usor si iti poti impresiona familia si prietenii cu asa bunatati >d<

      Ștergere
  4. dumitrascu lacramioara15 noiembrie 2014 la 02:01

    hm...arata minunat!-delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat pregatiti si aranjati. Imi lasa gura apa! Tot timpul prezinti preparate, care mai de care mai delicioase. Felicitari albintua mea harnica! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. o reteta delicioasa si plina de savoare

    RăspundețiȘtergere