luni, 23 martie 2015

Vivat - din grija pentru familia mea!












   Ne nastem,crestem si invatam sa ne luam zborul.Luam lectii de zbor de la parintii nostri,de la invatatori,de la profesori si de la cei din jurul nostru.Invatam si tot invatam cum sa zburam,insa zborul nostru pe drumul vietii este doar al nostru , uneori poate sa fie lin,bland cu noi ,aducator de sanatate si fericire  ,alteori insa zborul devine turbulent si nimic nu mai pare sa fie cum ar trebui sa fie sau cum am vrea noi sa fie.  Atunci privim in jurul nostru si cerem ajutor,caci fara ajutorul familiei si al celor de la care cerem ajutor nu am reusi sa ne revenim ,sa fim ce am fost si sa zburam la fel de lin pe drumul vietii .  

 Aveam doar 35 de ani si intr-o buna dimineata m-am trezit cu camasa plina de sange in dreptul pieptului,sotul meu m-a privit si s-a albit la fata ,si-a dat seama ca ceva nu este bine cu mine si m-a intrebat ce am patit.Ce as putea pati ,poate as fi visat ceva urat si nu imi aduceam aminte,nu stiam ce sa ii raspund.Atunci m-a intrebat de ce sunt plina de sange pe camasa,eu m-am privit si nu am stiut ce sa ii raspund,i-am zis ca cine stie de ce,poate m-am patat de cu seara si nu mi-am dat seama.Mi-am schimbat camasa pentru noaptea urmatoare si dimineata aceiasi poveste,camasa era plina de sange.Atunci am simtit ca viata se scurge din mine si lacrimile au inceput sa curga fara sa le fi invitat sa imi invadeze fata.Ma culcam plangand,ma trezeam plangand si parca totul se naruia in jurul meu,nu stiam incotro sa o iau,unde sa merg.Ganduri negre zburau in mintea mea si  zborul lor imi faceau mult rau,ajunsesem sa nu mai ies din casa,sa nu ma mai ridic din pat.Familia a fost alaturi de mine pe drumul greu si anevoios pe care am pornit.Spital,medici,tratament dur,erau pe lista mea zi de zi si incet ,incet am invatat sa  pasesc pe drumul vietii chiar daca drumul era plin de hopuri si de gropi.Undeva in zare se vedea o luminita la care eu speram ca o voi prinde in palma mea,macar de dragul familiei si a celor dragi.
 Tratamentul dur m-a facut sa intru la menopauza inainte de vreme.Alta lovitura mi-am zis  in sinea mea si de suparare am iesit sa ma plimb in jurul blocului.Mergand  doar eu cu gandurile mele am ridicat privirea si am vazut o sigla care m-a facut sa ma opresc si sa citesc ce scrie pe ea.Era farmacia independenta Vivat Familia ,mi-am sters lacrimile ,am deschis usa si am intrat usor si nesigur si fiindca nu era nimeni  am inceput sa povestesc despre mine,despre boala si despre necazul meu care m-a facut sa ii calc pragul.Farmacista m-a privit cu caldura sufleteasca si  m-a facut sa inteleg ca menopauza nu este o boala ,este doar un fenomen fiziologic la care ajunge orice femeie ,mai devreme sau mai tarziu si  daca accept acest lucru totul va fi bine ,viata va merge inainte ca si cum nimic rau nu s-ar fi intamplat si chiar a reusit sa ma faca sa cred ca ar fi chiar mai bine decat atunci cand nu eram la menopauza.Am schitat un zambet ,am oftat si am acceptat sfaturile acestei femei minunate care pentru mine era o straina,era o straina care a reusit sa ma faca sa gandesc pozitiv si sa imi doresc sa traiesc viata asa cum vine,caci tot ea a zis,"viata e frumoasa daca stii sa ti-o faci frumoasa".
 Mi-a dat sfaturi si tratamente naturiste pe care sa le folosesc ,mi-a zis ce rol important are fosforul ,fiind un element mineral important, ce este asimilat prin alimentatie sub forma de fosfat. Impreuna cu calciul, acesta asigura rezistenta oaselor si a dintilor, jucand un rol important si in producerea de energie, in formarea peretilor celulari si ca substanta- tampon in sange. Fosforului ii revin numeroase sarcini in corpul uman, importanta lui fiind recunoscuta inca de la inceputul secolului XX. Fosforul participa, in principal, la mineralizarea substantei osoase. In plus, in calitate de parte integranta a suportului de energie adenozintrifosfat, acesta detine o functie cheie in stocarea si generarea energiei.
 Si uite asa mi-am facut un obicei de a calca des si foarte des pragul farmaciei independente Vivat Familia de la coltul blocului,macar si pentru un sfat pentru mine sau pentru cei dragi mie.Cand nu am nevoie de ceva pentru sanatate ,trec macar sa salut acel suflet minunat pus in slujba oamenilor ,"VIVAT-din grija pentru familie"!

 La nivel national, 700.000 de oameni interactioneaza cu Vivat saptamanal. Atunci cand esti pe strada, uita-te dupa o farmacie independenta, semnalizata Vivat. Acolo gasesti trusa Vivat – setul de medicamente, adaptat nevoilor tale si celor dragi tie, in functie de sezon. Uita-te pe pagina numita campanii, sa vezi ce ti-ar putea fi de folos chiar acum.
 Tu ai ridicat privirea ,ai gasit farmacia Vivat- din grija pentru familia ta?








4 comentarii:

  1. Si de la ce era sangele de pe camasa? In dreptul pieptului ziceai ...

    RăspundețiȘtergere
  2. VIVAT-o farmacie de incredere calciul este foarte important pentru fiecare ai dreptate iti doresc multa sanatate si multa fericire

    RăspundețiȘtergere