duminică, 29 martie 2015

Prajitura Black Forest





 Prajitura Black Forest:)

 Ingrediente pentru blat:
- 8 oua,
-6 linguri de faina de grau,
-2 linguri nuca macinata,
-o canita de afine puse din vara cu zahar si aspirina,
-5 linguri de lapte dulce fiert si racit,
-5 linguri de ulei,
-1 plic amoniu pentru prajituri,
-3 linguri de cacao,
-1 lingura otet de mere,
- esenta de rom.

 Pentru sirop:
-300 ml.apa,
-1 borcan de sirop de fructe de macese de 300 gr.,(siropul de macese a fost facut din toamna din fructe coapte bine).

 Pentru crema:
-1 ou,
-250 gr.zahar,
-4 linguri de lapte dulce fiert si racit,
-250 gr.unt,
-100 gr .ciocolata ,
-3 linguri de cacao.

 Mod de preparare pentru blat:
 Se separa galbenusurile de albusuri si  se pun la mixat doar albusurile cu zaharul ,pana se obtine o pasta cremoasa,adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea.Cand totul este bine omogenizat si compozitia este densa ,adaugam faina de grau,nuca macinata,laptele,uleiul,esenta,cacao si amoniacul stins cu otet,mixam cateva minute , turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt ,presuram afinele peste copmozitie si dam tava la cuptorul incalzit deja.Dupa coacere lasam blatul sa se raceasca si abia dupa aceea se taie in doua.

 Mod de preparare a siropului:
 -Se pune intr-o cratita apa cu siropul de macese si se trage un clocot.Nu am mai pus nimic in sirop deoarece siropul era foarte aromat si dulce si nu am dorit sa ii stric aromele.Dam apoi siropul la rece si pregatim crema pentru umplutura.

 Mod de preparare pentru crema: 
 Intr-o cratita punem un ou intreg,adaugam zaharul , laptele si punem cratita la foc mic ,amestecand intr-una cu telul pana cand zaharul se topeste ,adaugam cacao ,ciocolata si amestecam pana se fac bule deasupra,apoi oprim focul si adaugam untul continuand mestecarea.dam apoi cratita la rece.

 Taiem marginile de la blat ,le inlaturam si taiem blatul in bucati potrivit de mari,le insiropam ,punem crema peste bucatile de blat si punem deasupra urmatoarele bucati de blat,pe care le insiropam,adaugam crema si ornam cu afine.Pofta buna!

















 


5 comentarii: