joi, 12 martie 2015
Mucenici moldovenesti-sfintisori
Ingrediente:
-1 kg.faina de grau,
-1 cub drojdie,
-1 plic zahar vanilat,
-coaja de la o lamaie,
-100 gr.nuca macinata,
-1 varf de cutit de sare,
-2-3 linguri de ulei,
-2-3 linguri de miere.
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un vas, adaugam coaja de lamaie , adaugam drojdia stinsa cu putina sare , o lingura de miere si framantam un aluat potrivit de tare,mai spre final adaugam 2-3 linguri de ulei si continuam framantarea pana se desprinde aluatul de pe vas,facem semnul crucii peste aluat ,asezam un prosop si il lasam sa creasca cel putin o ora.Cand aluatul este crescut rupem bucatele potrivit de mari si facem inele pe care le impletim in doua,le rasucim in forma de nr.8 si punem mucenicii in tava in care am pus hartie de copt.Ungem mucenicii cu miere de albine indoita cu apa,presuram putina nuca macinata si dam tava la cuptorul incalzit deja.Cand sunt coptii ii ungem cu miere de albine si presuram nuca macinata.Daca ii ungem cu ou batut ,mucenicii se vor rumeni frumos,daca nu vor iesi un pic mai deschisi la culoare ,insa vor avea acelasi gust minunat.Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
deliciosi si savurosi arata devin felicitari
RăspundețiȘtergeremultumim pt reteta!
RăspundețiȘtergere