sâmbătă, 21 martie 2015

Tort deliciu primavaratec




 Tort deliciu primavaratec :)


 Ingrediente pentru blat:
-11 oua de tara,
-11 linguri de faina,
-1 plic zahar vanilat,
-1 plic praf de copt,
-coaja de la o lamaie ,
-1 lingura de otet de mere.


 Ingrediente pentru frisca:
-1 kg.smantana marca Solomonescu,
-4-5 linguri zahar,
-1 plic zahar vanilat.

Pentru umplutura si ornat:
- 1 plic crema de ciocolata,
-1 plic crema de vanilie,
-300 ml.lapte dulce fiert si racit,
-1 cutie compot ananas,
-200 ml.suc de portocale,
-50 gr.ciocolata amaruie,
-25 gr.unt,
-2 portocale.

Pentru tras capsuni in ciocolata:
-400 gr.capsuni,
-50 gr.ciocolata amaruie,
-25.gr.unt.


 Mod de preparare a blaturilor:
 Se separa galbenusurile de albusuri  si se pun in vasul de la robot albusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat,se mixeaza pana se obtine o pasta alba si foarte densa,adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea pana devine totul o pasta cremoasa si densa,adaugam faina ,coaja de lamaie si praful de copt stins cu otet si continuam mixarea pana se omogenizeaza bine, turnam crema obtinuta in doua tavi in care am pus hartie de copt. Am pus crema intr-o tava mai mica si in  una mai mare si am dat tavile la cuptor pentru o ora la cuptorul deja incalzit.Cand sunt coapte se scot si se las sa se raceasca la temperatura camerei,apoi se taie fiecare blat in trei felii.

 Pregatim crema de ciocolata si crema de vanilie:
 Intr-un vas punem praful de ciocolata si 150 gr.lapte si mixam dupa indicatiile de pe ambalaj,la fel facem si cu crema de vanilie.

 Mod de preparare pentru frisca:
 Se pune la robot smantana cu zahar si zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca .

 Ornarea tortului:
 Punem o foaie mare de blat pe un platou si il insiropam cu sirop de la compotul de ananas,adaugam crema de ciocolata ,jumatate din fructele de ananas de la comopt,apoi asezam alta foaie de blat mare pe care o vom insiropa cu sirop de la compotul de ananas,adaugam crema de vanilie si restul ananasului,dupa care adaugam ultima foaie de blat mare,o insiropam cu suc de portocale ,adaugam un strat de frisca .Punem apoi o foaie din blatul mic ,o insiropam cu suc ,adaugam frisca,mai punem o foaie de blat ,o insiropam cu suc si adaugam frisca,iar la final adaugam ultima foaie din blatul mic ,il insiropam cu suc si ornam cu frisca tot tortul.Facem flori din felii de portocale si le asezam pe blatul mic si pe marginia blatului mare adaugam capsuni care au fost date prin ciocolata topita si unt la bain-marie.Pofta buna!





















8 comentarii:

  1. Superb,felicitari Brindusa ! (Y)

    RăspundețiȘtergere
  2. dumitrascu lacramioara21 martie 2015, 23:59

    Arata superrrr!!vreau si eu....a mai ramas??!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lacra abia diseara se incepe tortul ,doar stii ca torturile sunt pentru nepoti ,asa ca astept nepotii :))

      Ștergere
  3. Intr-adevar un deliciu primavaratic !
    Si cum am citit reteta...deja imi ploua in gura !

    RăspundețiȘtergere
  4. arata superb tortul felicitarii super reteta ta

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine ca ai timp de asemenea bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aghinitei Maria27 martie 2015, 06:46

    Un tort delicios cu care ai intampinat primavara! Felicitari! <3

    RăspundețiȘtergere