joi, 10 aprilie 2014

Rata umpluta cu legume

Rata umpluta cu legume!
ingrediente-
o rata  de tara ,
un ardei gras,
o legatura de ceapa verde,
2 linguri de orez,
2 oua,
un castronel de hulughite fierte si taiate marunt, (bureti de padure),
un morcov,
10 gr.piper,
5 gr.tarhon,
o lingura maggi secretul gustului cu gust de gaiana,
1 lingurita usturoi granulat Kotanyi.
100 ml.ulei.
5 gr.boia de ardei iute.
Se curata rata bine ,se spala si se scot din ea maruntaile si se opreste doar ficatelul si inimioara.Intr-un vas punem ardeiul tocat marunt,ceapa verde tocata marunt,morcovul tocat marunt,ouale,orezul,piperul ,tarhonul,jumatate de lingura de maggi secretul gustului si jumatate de lingurita de usturoi granulat Kotanyi,punem ficatelul si inimioara taiate marunt si omogenizam bine compozitia si umplem rata cu aceasta compozitie.Apoi punem cateva linguri de ulei in tava,presuram piper macinat,un picut de usturoi granulat ,un picut de tarhon,un picut de maggi si asezam rata umpluta in tava si o stropim cu ulei bine si peste ulei vom adauga restul de magii,de usturoi si boiaua de ardei iute,acoperim tava ,in cazul meu am folosit tava yena cu capac si dam tava la cuptor la foc potrivit.Cand este rumena ,oprim focul si lasam sa se racoreasca .Se serveste cu mamaligura si castraveti murati.Pofta buna!






Un comentariu: