miercuri, 9 aprilie 2014

bors de fasole cu urzica vie si leustean

Fiindca suntem in post m-am gandit ca un bors de fasole facut ca la mama la tara ar fi nemaipomenit!
ingrediente-
300 gr.fasole alba,
un ardei gras rosu,
un morcov,
un castron de urzici vii,
o legatura de leustean,
o legatura de patrunjel,
o ceapa.
un plic bors maggi,
1 lingura maggi secretul gustului cu gust de gaina.
1 lingura mare de paste de tomate.

Alegem boabele de fasole,le clatim cu apa rece si le punem la fiert,le lasam sa traga un colocot si aruncam apa ,le clatim si le punem la fiert,adaugam peste ele morcovul tocat marunt,ardeiul rosu tocat marunt si le lasam sa fiarba la foc mic,asa vor fierbe mai iute decat le-am lasa la foc mare.
Intre timp alegem urzica vie,o clatim si o punem la fiert ,cand da un clocot ,oprim focul si aruncam apa ,clatim urzica cu apa rece si o tocam marunt.
Tocam si ceapa marunt si o prajim bine ,sa fie aurie ,apoi o punem peste fasole,adaugam si urzica tocata ,maggi secretul gustului si lasam ca traga un clocot,apoi adaugam borsul maggi dupa gust si pasta de tomate,mai lasam sa traga un clocot si oprim focul,adaugam apoi patrunjel tocat marunt si leustean tocat marunt.Se serveste cu ardei iuti.Pofta buna!










2 comentarii:

  1. CIORBA DE FASOLE ESTE PREFERATA MEA ARATA SUPER MI-AI FACUT POFTA

    RăspundețiȘtergere
  2. ciorbica de fasole preferata mea cu mult marar si cu cirnati

    RăspundețiȘtergere