vineri, 4 aprilie 2014

sarmalute de post

Sarmalute de post!
Ingrediente-
300 gr.orez,
500 gr.opintici (ghebe ),
3 cepe,
1 lingura malai,
2 linguri pasta de tomate,
10 gr.piper macinat,
o varza murata,
3 lingurite maggi secretul gustului cu gust de legume,
un morcov,
100 ml.ulei,
10 gr.tarhon.
Se spala orezul si se pune cateva minute la undit cu apa cat cuprinde,apoi dam prin masina de carne buretii,ceapa si morcovul si le adaugam peste orez,adaugam uleiul ,maggi secretul gustului,uleiul, pasta de tomate,malaiul,piperul si tarhonul si omogenizam bine compozitia.Pregatim varza murata,este bine ca varza sa fie dezacrita cu cateva zile inainte de a face sarmalute ,asa frunzele se vor fragezi si se vor rula mai usor.
Nu am undit ceapa de aceasta data si gustul este deosebit ,asa ca sunt delicioase si pentru cei care nu au voie de prajeala si am facut mamaliguta !










3 comentarii:

  1. imi plac sarmalutele tale sint gustoase si delicioase

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place foarte mult eu am pus si soia au iesit delicioase

    RăspundețiȘtergere