Medalion de somon prajit cu mamaliguta si sos de usturoi.
ingrediente-
3 bucati medalion de somon,
200 ml.ulei,
100 ml.smantana,
o capatana de usturoi,
50 ml.apa minerala,
sare dupa gust,
3 linguri de faina de grau,
150 gr.faina de malai.
Se spala pestele si se pune la scurs de apa,apoi se presoara sare fina peste el, da prin faina de grau si se prajeste in ulei incins.
Se pune intr-un vas 1 litru de apa,o lingura de malai , o lingurita rasa de sare si se pune la fiert la foc mare,cand apa clocoteste ,se presoara malaiul in ploaie si se mesteca intr-una cu melesteiul,cand mamaliguta se desprinde de pe vas inseamana ca este fiarta si o rasturnam intr-o farfurie intinsa.
Se curata capatana de usturoi ,se taie felii subtiri si se piseaza bine in mojar pana se face pasta,se adauga un pic de sare,smantana si apa minerala si se mesteca bine.
Se aseaza pe un platou o bucata de peste ,putin sos de usturoi si bucati de mamaliguta.Pofta buna!
frumoase inimioarele din mamaliga interesanta reteta
RăspundețiȘtergereCE PESTE FRUMOS CRED CA A FOST DELICIOS
RăspundețiȘtergereDelicios !
RăspundețiȘtergere