sâmbătă, 26 aprilie 2014

Minitarte cu jeleu de capsuni

Minitarte cu jeleu de capsuni
Aceasta reteta este a bunei mele prietene virtuale Postolache Violeta!
Si este publicata aici-
www.caietulcuretete.com.

Pentru aluat am folosit-
250 gr.faina de grau,
100 gr.unt,
100.gr.zahar,
6 linguri de apa,
1 ou,
o esenta de vanilie.
Pentru jeleu am folosit-
400 gr.capsuni,
2 plicuri gelatina,
2 linhuri de zahar.

Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea adaugam untul la temperatura camerei,oul,zaharul,esenta si apa si facem un aluat pe care il dam la frigider la rece ,cam 12 ore.
Cand s-a intarit si s-a racit bine ,il scoatem si facem din el o foaie din care vom taia cu o forma floricele pe care le asezam apoi in tava de minitarte in care am presurat faina,dam tava la cuptor la lasam sa se coaca la foc mare cam 10 minute,cand sunt copate se lasa sa se raceasca un pic , le scoatem si le asezam pe un platou.
Se spala apoi capsunele si se lasa la scurs ,apoi se pun in blender,se adauga zaharul si gelatina si se mixeaza bine cateva minute .
Se ia cu o lingura compozitie si se pune pe mijlocul la minitarte si se da apoi platoul la frigider la rece sa se intareasca.Pofta buna!










4 comentarii:

  1. o reteta delicioasa nu am mincat anul asta capsunii

    RăspundețiȘtergere
  2. SINT DELICIOASE MICI DAR AM O POFTA DE CAPSUNI

    RăspundețiȘtergere
  3. un desert apetisant si frumos bun pentru craciun

    RăspundețiȘtergere