duminică, 25 septembrie 2016

Tocana de legume cu dovleac patisson



  Tocana de legume cu dovleac patisson:)

  Ingrediente:
  -1 vanata neagra,pana de corb,
  -1 vanata alba,
  -1 dovleac patisson,
  -2 morcovi,
  -4 cepe rosii,
  -200 ml.ulei,
  -2 gogonele,
  -1 kg.rosii galbene,
  -2 gogosari,
  -2 ardei capia,
  -2 ardei grasi,
  -1 kg.rosii,
  -1 lingura maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume,
  -1 lingurita tarhon,
  -1 lingurita cimbru,
  -1 lingurita oregano,
  -sare dupa gust,
  -4 foi de dafin.

  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa,se taie julien si se pune la prajit,peste ceapa se adauga morcovul taiat felii,se adauga vinetele tocate marunut,ardeii,gogosarii,tocati,dovleacul taiat cubulete,maggi,tarhon,cimbru,oregano si se fierbe pe foc potrivit.Cand legumele sunt patrunse,se adauga si rosiile,taiate cuburi si se fierbe totul la foc potrivit.Se mai adauga sare dupa gust si foi de dafin.Dupa ce legumele sunt fierte,se pune tocana in borcane si se dau la cuptor,pentru circa 20 minute,apoi se opreste focul si se lasa borcanele la cuptor,pana ce se racesc.Se serveste ca garnitura la friptura,se serveste pe paine ca aperitiv sau ca o mancare foarte sanatoasa si hranitoare pentru cei care tin post.
Sa aveti pofta dragilor!








3 comentarii:

  1. Dumitrascu Lacramioara26 septembrie 2016, 09:33

    foarte bun!!!arata foarte bine,cred ca e si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubesc toamna si bogatia aromelor, culorilor pe care o lasa intr-o simpla tocana.

    RăspundețiȘtergere