marți, 13 septembrie 2016

Tocanita de ardei kapia



  Tocanita de ardei kapia urechi de elefant:)

  Ingrediente:
  -10 bucati ardei kapia urechi de elefant,
  -1 kg.rosii,
  -3-4 llinguri ulei,
  -2 cepe rosii,
  -1 capatana de usturoi,
  -1 lingurita maggi secretul gustului intensavor cu gust de legume,
  -sare dupa gust.

  Mod de preparare:
  -Se coc ardeii kapia pe gratar,pe o tabla,intr-o oala cu ulei,in cuptor sau oriunde aveti  posibilitatea sa ii coaceti.Se curata de pielite si cotoare,se spala si se lasa la scurs pe chiuveta.
  -Se curata ceapa rosie,se toaca julien si se prajeste.Cand este putin rumena,se adauga rosiile tocate marunt,putin maggi secretul gustului si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sos bine facut.Se adauga ardeii kapia,peste sos,sare dupa gust si se mai trag cateva clocote,la foc mic,pana cand gusturile se patrund si se intrepatrund,apoi  se opreste focul si se pune o capatana de usturoi tocata in felii fine,se amesteca si se pune un capac sa isi lase aroma usturoiul in tocanita.Sa aveti pofta dragilor!
 Ardeii kapia sunt un soi de ardei care cresc foarte mari si foarte carnosi,asta daca sunt ingrijiti,hraniti si iubiti:))
 Rosiile mele ajung si chiar trec de 1 kg.bucata:)









2 comentarii:

  1. Dumitrascu Lacramioara13 septembrie 2016, 04:50

    arata foarte ,foarte bine,cred ca e foarte delicioasa!multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere