marți, 6 septembrie 2016

Tocana de gogonele



   Tocana de gogonele:)

   Din categoria #miercureafaracarne ,am pregatit pentru cei care doresc sa manance sanatos,o tocana de gogonele si legumele din gradina mea!

  Ingrediente:
  -3 gogonele,mari si frumoase,care trec de 1 kg.,
  -3 rosii,mari si frumoase,care trec de 2 kg.,
  -2 bucati vinete albe,
  -2 gogosari,
  -2 ardei kapia,urechi de elefant,
  -4 morcovi,
  -500 gr.ceapa,
  -1 lingura oregano,
  -1 lingura sare,
  -200 ml.ulei.

  Mod de preparare:
  Se curata ceapa,se toaca julien si se pune la prajit.Cand isi schimba putin culoarea,se adauga morcovul tocat si celelalte legume tocate si se lasa sa se patrunda la foc potrivit.Se adauga sare,oregano si se fierbe totul la foc,mic.Cand sunt fierte,se pun in borcane,se sigileaza si se dau la cuptor,pentru circa 20 minute,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor,dupa care se poate servi sau se poate pune in camara,pentru iarna.Eu consum acest deliciu,in zilele de post.Sa aveti pofta dragilor!
  Daca va doriti mai mult si mai bun atunci va invit la Daniel,sa degustati  din bunatatile sale fara carne!











5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. este tare buna,mai ales ca este din legume proaspete din gradina mea!

      Ștergere
  2. Am avut si eu mancare de gogonele la Miercurea fara carne, dar cu gogonele murate. Reapare in meniu cand vine sezonul muraturilor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumitrascu Lacramioara9 septembrie 2016, 06:31

    foarte buna!!!prin curier nu trimiteti??

    RăspundețiȘtergere