miercuri, 21 septembrie 2016
Placinta cu dovleac
Din categoria,#miercureafaracarne ,astazi am pregatit o placinta cu dovleac:)
Ingrediente pentru aluat:
-1 kg.faina de grau,
-2 oua,unul in aluat si unul pentru uns,
-200 gr.margarina,
-100 ml ulei,
-100 gr.zahar vanilat cu grad redus de vanilie,
-300 ml iaurt,
- 1 praf de sare,
-1 cub de drojdie.
Ingrediente pentru umplutura:
-1 dovleac placintar,
-4 linguri zahar,
-100 gr,zahar cu grad redus de vanilie,
-1 lingurita scortisoara macinata.
Mod de preparare:
-Se curata dovleacul,se da prin razatoare,se aduga peste el zahar,zahar vanilat,scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.
-Se pune intr-un castron,iaurtul caldut,la temperatura camerei,drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.
-Se cerne faina intr-un vas,peste faina se pune compozitia de iaurt,oul,sare,margarina si se framanta un aluat,suficient de tare,mai spre final se adauga ulei cate putin si se continua framantarea,pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas.Se pune aluatul intr-o punga,asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider,peste noapte,sa se odihneasca.A doua zi de dimineata,se imparte aluatul in doua si se fac doua foi,o foaie se pune intr-o tava in care s-a presurat faina de grau,se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie,care este bine sa fie intepata cu o furculita,sa nu creasca prea mult in unele locuri.Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja,pentru circa o ora.Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie,este semn ca placinta este gata.Se opreste focul,se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste.Sa aveti pofta dragilor!
La Raluca veti gasi o reteta de cartofi,absolut delicioasa si Daniel ne ademeneste mereu cu mancaruri tare gustoase!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Dupa placinta cu spanac, placinta cu dovleac e urmatoarea mea favorita. M-am gandit si eu zilele astea sa fac ceva bun cu dovleac dar n-am gasit nicaieri dovleac.
RăspundețiȘtergereCum e ala dovleac placintar? Il cultiva doar placintarii? :)
Ștergeredovleceii pe vremuri erau de doua feluri,placintari si porcesti,azi sunt o sumedenie de soiuri,care mai de care,mai traznite ca nume dar ca si aspect :)
ȘtergereSi noua ne place placinta de dovleac sau sa mancam dovleacul asa copt... Toamna vine la pachet c o sumedenie de delicii!
RăspundețiȘtergereP.S. imi place noua infatisare a blogului! :)
este o casuta noua,alaturi de cei de la maggi si este o adevarata bucurie!
Ștergere