luni, 2 noiembrie 2015

Chiftele din vinete



  Chiftele din vinete!

  Ingrediente pentru chiftele;
  -3 bucati vinete,
  - 2 cepe potrivite,
  -1 capatana de usturoi,
  -4 felii de paine neagra,
  -1 varf de cutit de sare,
  - 1 lingurita oregano,
  -3 linguri de faina.

  Mod de preparare :
  -Se coc vinetele,se clatesc si se pun la scurs.Se curata ceapa,usturoiul si se mixeaza,adaugam vinetele si le mixam si pe ele.Umezim painea,o stoarcem si o punem peste compozitie,adaugam piper macinat,oregano,sare si faina de grau si omogenizam compozitia.
  -Intr-o farfurie punem cateva linguri de faina,luam cu o lingura compozitie si ii dam drumul in faina,o rotim usor si ii dam drumul in ulei incins.Se prajesc la foc  iute.


  Ingrediente pentru sos:
  - 2 cutii rosii,
  -2 linguri de faina,
  -1 stebluta de telina,
  -un varf de cutit de sare,
  -1 ceapa,
  -2-3 linguri de ulei,
  -1 varf de cutit de tarhon.

  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la undit,cand ceapa este aurie adaugam peste ea sosul facut din rosiile mixate cu faina,sarea,frunzele de telina si tarhonul.Amestecam mereu vreme de cateva minute,cand sosul s-a ingrosat adaugam chiftelele si oprim focul.





  Chiftelele se pot servi doar cu putina branza sarata de capra:)

 

4 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata asa ceva,cred ca sunt foarte bune <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt complet diferite,sunt altceva si merita incercate <3

      Ștergere
  2. Asta o sa fac eu azi, ca tot mananc de post!

    RăspundețiȘtergere