Cake miracle:)
Ingrediente pentru blat:
-6 oua,
-6 linguri de zahar,
-1 lingura zahar vanilat,
-1 esenta de rom,
-100 gr.migdale macinate,
-3 linguri faina de grau,
-60 gr.margarina,
-1 plic praf de copt,
-1 lingura otet de mere.
Pentru umplutura:
-700 gr.smantana,
-4 linguri zahar,
-1 plic zahar vanilat.
Pentru insiropat:
-sirop de la compot de visine.
Pentru ornat:
-pasta de zahar
Mod de preparare pentru blat:
-Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat, albusurile cu zahar si zahar vanilat,se adauga si esenta de rom.Cand albusurile devin o pasta consistenta, se adauga galbenusurile,se continua mixarea si se adauga migdalele macinate,faina,praful de copt stins cu otet de mere si la final margarina topita la bain marie.Dupa omogenizare,se toarna compozitia intr-o tava rotunda,unsa cu margarina si stropita cu faina de grau.Se da tava la cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.
Mod de preparare pentru frisca:
-Se pune in vasul de la robot,smantana,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema foarte consistenta.
-Cand blatul s-a racit,se taie pe orizontala in trei felii,se isiropeaza fiecare foaie cu sirop de la compotul de visine,se pune pe fiecare foaie frisca,visine de la aspirina si la final ornam cu o foaie de pasta de zahar,mai adaugam si cateva floricele din pasta de zahar.Sa aveti pofta dragilor!
Ingrediente pentru blat:
-6 oua,
-6 linguri de zahar,
-1 lingura zahar vanilat,
-1 esenta de rom,
-100 gr.migdale macinate,
-3 linguri faina de grau,
-60 gr.margarina,
-1 plic praf de copt,
-1 lingura otet de mere.
Pentru umplutura:
-700 gr.smantana,
-4 linguri zahar,
-1 plic zahar vanilat.
Pentru insiropat:
-sirop de la compot de visine.
Pentru ornat:
-pasta de zahar
Mod de preparare pentru blat:
-Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat, albusurile cu zahar si zahar vanilat,se adauga si esenta de rom.Cand albusurile devin o pasta consistenta, se adauga galbenusurile,se continua mixarea si se adauga migdalele macinate,faina,praful de copt stins cu otet de mere si la final margarina topita la bain marie.Dupa omogenizare,se toarna compozitia intr-o tava rotunda,unsa cu margarina si stropita cu faina de grau.Se da tava la cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.
Mod de preparare pentru frisca:
-Se pune in vasul de la robot,smantana,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema foarte consistenta.
-Cand blatul s-a racit,se taie pe orizontala in trei felii,se isiropeaza fiecare foaie cu sirop de la compotul de visine,se pune pe fiecare foaie frisca,visine de la aspirina si la final ornam cu o foaie de pasta de zahar,mai adaugam si cateva floricele din pasta de zahar.Sa aveti pofta dragilor!
arata delicios tortul imi place foarte mult este colorat si frumos
RăspundețiȘtergerenu arata de nota 10, insa la gust este de nota 20 :))
Ștergerearata foarte bine,nu am incercat pana acum sa lucrez cu pasta de zahar
RăspundețiȘtergeremultumesc <3
ȘtergereCe frumos arata ca de revista,si de bun.......cred ca este WWWoooWWWW,te pup
RăspundețiȘtergeremultumesc mult de apreciere si da este tare gustos :)
RăspundețiȘtergereun tort care inveseleste orice zi
RăspundețiȘtergere