miercuri, 11 noiembrie 2015

Bors de peste(somn)




  Bors de peste(somn)-reteta maggi


 Ingrediente:
 -1 kg.peste,
 -300 gr.smantana,
 -1 plic bors maggi cu legume si tarate de grau pentru ciorbe romanesti,
 -1 ceapa,
 -1 morcov,
 -1 pastranac,
 -1 radacina de patrunjel,
 -1 bucata gogosar,
 -3 catei de usturoi,
 -sare dupa gust,
-o legatura de patrunjel verde,
 -2-3 linguri de ulei.

 Mod de preparare:
 -Se portioneaza pestele si se pune la fiert cu apa si sare,se trage un clocot,doua,se scoate carnea si se curata de spini si se strecoara supa.
 -Se curata ceapa,se toaca si se pune la undit cu putin ulei,adaugam toate radacinoasele tocate marunut si le lasam asa cat sa isi schimbe culoarea si sa lase putin suc plin de culoare,apoi adaugam legumele peste supa de peste si lasam sa fiarba la foc potrivit.Cand legumele sunt fierte,adaugam bors maggi dupa gust,sare daca mai trebuie si lasam sa mai traga doua,trei clocote,apoi oprim focul.Dupa cateva minute adaugam usturoiul facut mujdei si amestecat cu smantana,carnea de peste,amestecam usor si presuram cateva fire de patrunjel verde.Sa aveti pofta dragilor!








Un comentariu: