marți, 3 noiembrie 2015

Pui cu sos de rosii la cuptor:)



   Pui cu sos de rosii la cuptor!


  Ingrediente:
  -1 pui mare de circa 2 kg.,
  -2 cutii de rosii,una cubulete si una intregi,
  -o lingurita de sare,
  -1 lingurita de oregano,
  -2 cepe,
  -1 capatana de usturoi,
  -3-4 linguri de ulei,
  -3 foi de dafin,
  -malai pentru mamaliguta.

  Mod de preparare:
  -Se portioneaza puiul,se spala si se lasa cateva minute la scurs.
  -Se curata ceapa, se taie fideluta si se presoara o ceapa in tava in care vom pregati puiul.Presuram si cateva felii fine de usturoi,apoi asezam bucatile de pui in tava.Adaugam restul de ceapa peste pui,mai adaugam usturoi tait in felii fine,presuram sare,oregano si turnam sosul de rosii obtinut prin mixare.Adaugam foi de dafin pentru aroma,un pic de ulei,asezam o folie peste tava si dam tava la cuptor la foc potrivit.Cand este aproape gata luam folia de aluminiu si lasam sa se rumeneasca putin.Se serveste cu mamaliguta calda,insa merge foarte bine si ca mancare rece.Sa aveti pofta dragilor!







3 comentarii: