luni, 30 noiembrie 2015

Mancarica de cartofi cu pipote



   Mancarica de cartofi cu pipote:)
  

   Ingrediente:
   -1 kg.pipote(am folosit pipote de pui de tara),
   -1 kg.cartofi,
   -1 morcov,
   -1 pastarnac,
   -1 radacina de patrunjel,
   -1 praz,
   -3 cepe,
   -800 ml,suc de rosii pregatit in casa,un pic mai consistent decat cel din comert,
   -sare dupa gust,
   -1 lingurita oregano,
   -1/2 lingurita piper macinat,
   -1 gogosar.

   Mod de preparare:-
   -Se cuarata pipotele de grasime,dar nu in totalitate,se mai lasa putina grasime si se pun in tigaie,se trag cateva minute,asa cat sa se topeasca grasimea,sa o folosim ca inlocuitor al uleiului,apoi se adauga radacinoasele tocate,gogosarul tocat si se lasa la foc potrivit sa se patrunda.Cand isi schimba culoarea se adauga in oala in care s-au pus cartofii cu apa si sare la foc.Se lasa sa fiarba totul la foc potrivit.Cand totul este fiert se adauga sucul de rosii,sare dupa gust,putin oregano,piper macinat si eventual sare daca mai trebuie.Se mai trag cateva clocote si se opreste focul.Se serveste cu mamaliguta si gogosari in sos .Sa aveti pofta dragilor!






3 comentarii: