miercuri, 25 noiembrie 2015

Bors de cartofi si urzica vie



  Bors de cartofi si urzica vie-reteta maggi


  Ingrediente:
  -1 kg.cartofi,
  -urzici vii, (urzicile se culeg primavara devreme,se oparesc si se pun la congelator),am folosit cam un castron mare de urzici,
  -1 morcov,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1 radacina de pastarnac,
  -1 gogosar rosu,
  -cateva fire de praz,
  -2 linguri ulei,
  -1 plic bors maggi cu gust de legume si tarate pentru ciorba romanesti,
  -400 gr.smantana,
  -1 legatura de patrunjel verde,
  -4 oua.

  Mod de preparare:
  -Se toaca firele de praz si se pun la undit cu putin ulei,se adauga radacinoasele tocate marunt,gogosarul tocat si se lasa sa se patrunda,pana lasa un suc plin de culoare.
  -Se curata cartofii si se pun la foc cu apa si sare,se adauga peste cartofi legumele undite,urzica vie taiata marunt si se lasa la fiert,la foc potrivit.Cand totul este fiert,se adauga borsul maggi,se mai trag doua,trei clocote,apoi se opreste focul.
  Intr-un castron se pune smantana,ouale si se mixeaza apoi se adauga in oala cu bors.Se presoara patrunjel verde tocat marunut.Sa aveti pofta dragilor!







2 comentarii:

  1. delicioasa si savuroasa buna de savurat alaturi de familie

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai facut pofta, as face si eu, dar de unde fac rost de urzici acum?

    RăspundețiȘtergere