luni, 10 iulie 2017

Inghetata asortata-agude si pepene galben



  Inghetata asortata-agude si pepene galben:)

  Ingrediente pentru ingheata de agude:
  -1 kg.agude sau dude popular,
  -300 gr.zahar,
  -500 ml.lapte dulce fiert si racit,
  -500 gr.smantana dulce.
  Ingrediente pentru inghetata de pepene galben:
  -o bucata de pepene galben sa tot fie peste 1 kg.,
  -200 gr.miere de albine poliflora,
  -500 ml.lapte dulce fiert si racit,
  -500 gr.smantana dulce,
  -100 gr.ciocolata.
  Mod de preparare pentru inghetata de agude:
  -Se curata agudele de codita in timp ce se clatesc usor sub jetul de apa si se pun intr-un strecurator pentru cateva minute dupa care se adauga zaharul si se pun la frigider peste noapte.A doua zi se mixeaza agudele,se adauga smantana si laptele si se mixeaza la viteza potrivita circa 10-15 minute,dupa care se pune intr-un bol si se da la congelator pentru circa 7-8 ore.Se poate amesteca in compozitie din cand in cand,eu nu am avut timp deci nu am amestecat si a iesit excelenta.Normal ca dupa 24 de ore ea se intareste,deoarece inghetata se pastreaza la o temperatura mult mai ridicata decat cea a congelatorului meu,insa daca se lasa pe masa cateva minute se poate servi fara nici o problema,nu isi schimba gustul si este absolut delicioasa.
 Mod de preaparare pentru inghetata de pepene galben:
 -Se taie pepenele,se inlatura semintele si cu o lingura se iau bucati de pepene si se pun la mixat,se adauga mierea de albine si se mixeaza pana cand pepenele devine o pasta.Se adauga laptele dulce,smantana si se mixeaza pret de 15 minute la viteza de maxim trei dupa care se pune intr-un bol si se amesteca cu 100 gr.ciocolata data prin razatoarea mare,apoi se baga la congelator pentru circa 7-8 ore.
  Se servesc impreuna cele doua inghetate,ornate cu o bucatica de ciocolata.Sa aveti pofta dragilor si sa va racoriti oricand doriti!















2 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA11 iulie 2017 la 10:22

    eiiii....arata super bine...sigur e gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mancat niciodata inghetata care sa aibe si agude dar arata delicios :)

    RăspundețiȘtergere