luni, 10 iulie 2017

Zeama de gaina de tara



 Zeama de gaina de tara:)

 Ingrediente:
 -1 gaina de tara de circa 2 kg.,nu se cantareste se pune asa cum este:)
 -3 rosii de gradina,
 -2 cepe,
 -1 gogosar verde,
 -2 morcovi,
 -1 legatura de leustean verde,
 -sare dupa gust,
 -1 cub maggi cu gust de gaina,
 -bors acru dupa gust,
 -1 kg.cartofi noi de gradina.
 Mod de preparare:
 -Se portioneaza gaina si se pune la fiert cu apa sa putina sare,se fierbe la foc potrivit cu capac,daca este gaina de tara are peste un an si fierbe mai greu.Cand este aproape fiarta se adauga toate legumele tocate,inclusiv cartofii,fara leustean,un cub maggi si se continua fierberea pana ce legumele sunt patrunse bine.Se adauga bors dupa gust,sare daca mai este necesar si se lasa sa traga doua trei clocote,dupa care se opreste focul si se adauga leustean tocat marunt.Sa aveti pofta dragilor!





18 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA10 iulie 2017, 22:14

    DA FOARTE BUN!CA LA MAMA ACASA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gustul de gaina de tara e inconfundabil. Mi-e dor de o ciorba de gaina facuta de bunica in oala de pamant, fiarta la foc mic pe pirostiile de la cuptorul din curte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine, perfecta ar fi fara gaina si fara cub, ci doar de legume. Dar chiar, de ce se adaugă și cubul daca zeama e deja cu gaina?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cea mai sanatoasa supa/ciorba e cea facuta cu gaina de tara. Insa nu cred ca mai era necesar sa folosesti si un cub de maggi pentru ca in sine e gustoasa :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicios! Orice e natural, crescut fara chimicale, este bun si sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu toate ingredientele de la supermarket, ciorba mea n-o sa-mi iasa in veci ca a ta. Esti o norocoasa ca ai totul in curte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu cat e de gustoasa pentru ca o facea si bunica mea foarte des. Acum mi s-a facut foame citind reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. oOO de cand n-am mai mâncat o zamă de găină .. acrita așa cu borș... o vai mie pofta

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-ai făcut poftă de o zamă de găină și cred că am să prepar și eu una după rețeta ta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur nespus cand imi taie mama o gaina de casa. Supa de gaina de casa este o supa aromata, sanatoasa, gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. De cate ori ma uit la pozele cu preparatele tale culinare salivez. Crezi ca de pofta ducem lipsa, nu, gaina de tara e cea care ne impiedica sa facem astfel de bunatati.

    RăspundețiȘtergere
  12. Yummi, o sa incercam si noi, la noi in casa nu se mai gateste cu delicat de mai bine de 5 ani.

    RăspundețiȘtergere
  13. Fara cartofi pentru mine, i-am invatat pe toti ai casei la fel.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place mult supa de genul. Folosesc si eu cuburi maggi la mancare si imi da impresia ca-i da un gust foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  15. huh, asa supa sa tot mananci! noi luasem o pauza de la lichide si am facut o ciorba zilele trecute, am mancat-o cu ochii, pe nemestecate!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma faci sa dau iama-n gaini :)) Si eu fac des ciorba de gaina, acrita cu bors facut in casa, taitei facuti in casa si mult leustean , copiii o adora <3

    RăspundețiȘtergere