miercuri, 19 iulie 2017
Frittata cu dovlecel patisson,(Curcubita pepo patissoniana)
Ingrediente:
-1 dovlecel patisson baby,(Curcubita pepo patissoniana ),
-1 gogonica,adica o rosie inca verde,are mai putin lichid si gustul este unul deosebit,
-2 ardei capia,
-340 gr.mozzarella,
-6 oua,
-2 linguri smantana,
-300 gr.salam crud uscat,
-1 lingurita rozmarin macinat,
-1/2 lingurita sare,
-1 lingura ulei.
Mod de preparare:
-Se pun intr-un vas ouale cu smantana,sare,rozmarin macinat si se mixeaza.Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete,nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine.Se adauga ardeii capia tocati cubulete micute,jumatate din salam,tocat cuburi mici,gogonica sau rosia verde tocata marunt,dar nu prea,se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava antiaderenta care a fost unsa cu putin ulei.
-Se presoara peste compozitie mozzarella rasa,se orneaza cu felii de salam crud uscat,cu felii fine de rosie verde,sticksuri de ardei capia si se da tava la cuptorul inclazit deja pentru circa 40 minute.Cand se rumeneste frumos este semn ca frittata este gata.Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie.Florile de dovlecel patisson sunt un adevarat deliciu culinar.Sa aveti pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Wow ce apetisanta este. Singurul inconvenient ar fi utilizarea cuptorului acum, cand este prea cald, dar daca te trezesti de dimineata, merge.Cred ca reteta se poate adapta dupa preferinte.
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios! In ultima vreme mama mea a devenit dependenta de preparatele ce au in compozitie dovlecei, gatind mai mereu un fel de snitele sau diverse sortimente de salate. I-o voi arata si pe aceasta, cu siguranta o va tenta :)
RăspundețiȘtergereFrittata cu dovlecei unul din felurile mele de mancare preferate, doar ca il fac rar pt ca dovleceii au indice glicemic mare si nu am voie...
RăspundețiȘtergereArata supe bine sigur e foarte delicios!
RăspundețiȘtergereCine m-a pus sa intru? Sunt la dieta vesnica... iar frittata nu am mancat niciodata preparata asa. Trebuie sa incerc, macar de pofta :)
RăspundețiȘtergereO reteta destul de lejera. Merge si pe caldurile acestea!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru fotografii!
Arata foarte bine, Am facut si eu in urma cu ceva timp tot din dovlecel.
RăspundețiȘtergereMie imi plac mult preparatele pe baza de zucchini, e fresh, e gustos si e sanatos.
Mă așteptam la o rețetă de post, încolo m-a dus cu gândul...
RăspundețiȘtergereMie imi plac cum arata dovleceii tai, i-as pune ca niste decoratiuni prin casa, ma inveseleste forma lor sugubeata.
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata o frittata desi am tot citit despre aceasta. Cred ca as scoate dovlecelul din ecuatie pentru ca nu imi place atat de mult
RăspundețiȘtergereCred ca e delicioasa. Mor de pofta acum.
RăspundețiȘtergere