miercuri, 19 iulie 2017

Frittata cu dovlecel patisson,(Curcubita pepo patissoniana)






   Ingrediente:
   -1 dovlecel patisson baby,(Curcubita pepo patissoniana ),
   -1 gogonica,adica o rosie inca verde,are mai putin lichid si gustul este unul deosebit,
   -2 ardei capia,
   -340 gr.mozzarella,
   -6 oua,
   -2 linguri smantana,
   -300 gr.salam crud uscat,
   -1 lingurita rozmarin macinat,
   -1/2 lingurita sare,
   -1 lingura ulei.
   Mod de preparare:
   -Se pun intr-un vas ouale cu smantana,sare,rozmarin macinat si se mixeaza.Peste compozitie se adauga     dovlecelul tocat cubulete,nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine.Se adauga ardeii capia tocati cubulete micute,jumatate din salam,tocat cuburi mici,gogonica sau rosia verde tocata marunt,dar nu prea,se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava antiaderenta care a fost unsa cu putin ulei.
-Se presoara peste compozitie mozzarella rasa,se orneaza cu felii de salam crud uscat,cu felii fine de rosie verde,sticksuri de ardei capia si se da tava la cuptorul inclazit deja pentru circa 40 minute.Cand se rumeneste frumos este semn ca frittata este gata.Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie.Florile de dovlecel patisson sunt un adevarat deliciu culinar.Sa aveti pofta dragilor!
   





11 comentarii:

  1. Wow ce apetisanta este. Singurul inconvenient ar fi utilizarea cuptorului acum, cand este prea cald, dar daca te trezesti de dimineata, merge.Cred ca reteta se poate adapta dupa preferinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata absolut delicios! In ultima vreme mama mea a devenit dependenta de preparatele ce au in compozitie dovlecei, gatind mai mereu un fel de snitele sau diverse sortimente de salate. I-o voi arata si pe aceasta, cu siguranta o va tenta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frittata cu dovlecei unul din felurile mele de mancare preferate, doar ca il fac rar pt ca dovleceii au indice glicemic mare si nu am voie...

    RăspundețiȘtergere
  4. DUMITRASCU LACRAMIOARA20 iulie 2017, 11:21

    Arata supe bine sigur e foarte delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine m-a pus sa intru? Sunt la dieta vesnica... iar frittata nu am mancat niciodata preparata asa. Trebuie sa incerc, macar de pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta destul de lejera. Merge si pe caldurile acestea!
    Felicitari pentru fotografii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine, Am facut si eu in urma cu ceva timp tot din dovlecel.
    Mie imi plac mult preparatele pe baza de zucchini, e fresh, e gustos si e sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mă așteptam la o rețetă de post, încolo m-a dus cu gândul...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi plac cum arata dovleceii tai, i-as pune ca niste decoratiuni prin casa, ma inveseleste forma lor sugubeata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am facut niciodata o frittata desi am tot citit despre aceasta. Cred ca as scoate dovlecelul din ecuatie pentru ca nu imi place atat de mult

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca e delicioasa. Mor de pofta acum.

    RăspundețiȘtergere