joi, 27 iulie 2017

Dovlecel patisson la cuptor,(Curcubita pepo patissoniana)



   Dovlecel patisson la cuptor,(Curcubita pepo patissoniana)!

   Ingrediente pentru cinci portii:
   -5 bucati dovlecel baby,
   -150 gr.mozzarella gourmet,
   -150 gr.bacon,
   -1 ceapa,
   -1/4 gogosar verde,
   -sare dupa gust,
   -2 linguri ulei,
   -rosii sherry.
   Mod de preparare:
   -Se taie capacelele la dovlecei si se scobesc usor cu o lingurita mica.
   -Se curata ceapa se toaca si se prajeste,pana se patrunde bine,dar sa nu se arda.
   -Se adauga peste ceapa bacon-ul tocat cubulete,jumatate din miezul de la dovlece,tocat marunt,cateva felii de gogosar cuburi si se prajesc pana cand se patrund si se intrepatrund gusturile.
 -Se pune prajeala intr-un strecurator sa inlaturam uleiul si se umplu dovleceii cu aceasta compozitie,apoi se adauga mozzarella rasa si se orneaza cu rosii sherry.
  -Intr-o tava se pune hartie cerata,se pun dovleceii in tava si se da tava la cuptor pret de 40 minute la foc potrivit.Se verifica cu scobitoarea sa se vada daca sunt gata,daca scobitoarea patrunde usor este semn ca dovleceii sunt gata.Sa aveti pofta dragilor la o reteta cu un gust minunat si plin cu de toate!













   
  

Un comentariu:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA28 iulie 2017, 21:33

    mama....ce bine arata ,sigur sunt si deliciosi!

    RăspundețiȘtergere