miercuri, 12 octombrie 2016

Paine cu cartofi si ceapa prajita:)


  Din categoria si azi gatim fara carne,vin cu o reteta absolut delicioasa,lasi cel mai bun cozonac si te dai la paine,deci astazi este-#miercureafaracarne :)

  Paine cu cartofi si ceapa prajita:))

  Ingrediente:
  -1 kg.faina de grau,
  -4 cartofi,
  -2 cepe,
  -100 gr.ulei,
  -1 cub de drojdie,
  -1 lingurita sare,
  -apa calduta ca de vara,cam 500 ml.

  Mod de preparare:
  -Se fierb cartofii,se curata si se paseaza,usor cu o furculita.
  -Se curata ceapa,se toaca si se prajeste pana se caramelizeaza,aveti insa mare grija sa nu o ardeti si o lasati apoi,sa se raceasca,
  -Se pune drojdia intr-un vas cu putina sare,se pune un pic de apa calduta si se omogenizeaza,dupa care se toarna peste faina,se adauga si cartofii pasati,ceapa prajita si se face un aluat,mai moale putin.Se face semnul crucii peste aluat si se lasa ca se odihneasca,macar pana isi dubleaza volumul,apoi se pune intr-o tava,se unge putin cu ulei,fiindca este de post,voi o puteti unge cu ou batut,sa iasa rumena,pentru cei ce tin post painea va iesi un pic mai alba,dar este foarte buna.Se tava la cuptorul incalzit la foc potrivit si cand,casa miroase intr-un anume fel,este semn ca paine este coapta.Sa aveti pofta dragilor!
 -Daca painea mea nu va face cu ochiul,atunci sigur la Raluca veti gasi o salata de muraturi,ce arata tare bine si ca de obicei Daniel ne invita la un meniu complet,plin de culoare si arome!






8 comentarii:

  1. Trebuie sa fie delicioasa, imi place ceapa caramelizata, are un gust usor dulceag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca bagheta cu ceapa este preferata mea de la Auchan :) Deci te cred :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei dar asta are si cartofi deci e de 2x mai buna :))

      Ștergere
  3. Awwww ce bine arata, vad si schimbari pe blog, felicitari!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sună excelent,musai să o încerc !

    RăspundețiȘtergere