marți, 18 octombrie 2016

Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci:)



  Din categoria #miercureafaracarne,am pregatit-zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)!

  Ingrediente:
  -4 kg.ardei capia urechi de elefant,(sunt ardei foarte mari si foarte carnosi,sunt tare dulci si plini de vitamine),
  -2 kg.ciuperci hulughite,gata fierte,
  -2 kg.vinete albe,
  -2 kg.ceapa,
  -1 l.suc de patlagele galbene,
  -400 ml.ulei,
  -5-6 foi de dafin,
  -1 lingura sare,
  -1 lingura boabe piper.
  Mod de preparare:
  -Se coc ardeii capia,se curata de seminte,cotoare,se clatesc si se lasa la scurs,dupa care se dau prin masina de tocat carne,
  -Se coc vinetele,la foc iute,se curata,se clatesc si se lasa la scurs,dupa care se dau prin masina de tocat carne,
  -Se dau ciupercile prin masina de tocat carne,
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu uleiul,cand ceapa este patrunsa bine,dar nu rumena,se adauga ardeii capia,vinetele,sucul de patlagele galbene,ciupercile,sare,foi de dafin,piper si se fierbe totul la foc potrivit,se amesteca cu o paleta de lemn,sa nu se prinda de fundul oalei.Cand apar mici bobite de ulei pe marginile oalei,se opreste focul si se pune zacusca in borcane,care stau pe chiuveta,sa nu se sparga,se infileteaza si se dau la cuptor,pentru circa 20 minute,dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor pana se racesc,apoi se pun la camara.Sa aveti pofta dragilor!
 Daca reteta mea nu va place sau va doriti un meniu complet,atunci va invit la Daniel, sa savurati ceva deosebit!
  





3 comentarii:

  1. Sunt sigura ca este o zacusca foarte gustoasa mai ales ca legumele sunt din gradina ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam subversiv titlul cu urechile de elefant pentru Miercurea fara carne :)

    RăspundețiȘtergere
  3. asa se numeste acest soi de ardei capia,sunt mari,lungi,grosi si gustosi,asta nu ca as sti ce gust au urechile de elfant:))))

    RăspundețiȘtergere