duminică, 30 octombrie 2016

Bors de sfecla rosie-reteta de post



  Bors de sfecla rosie-reteta de post:)

  Ingrediente:
  -4 sfecle mici rosii,
  -1 kg.cartofi,
  -2 cepe,
  -3 linguri ulei,
  -3 linguri bulion de gogosari,
  -400 ml.suc de rosii,
  -500 gr.rosii,
  -mix de gogosari-rosii,galbeni,verzi,
  -2 morcovi,
  -2cuburi maggi cu gust de legume,
  -sare dupa gust,
  -bors acru,dupa gust si preferinta,
  -1 legatura de patrunjel,
  -1 legatura de leustean.

  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa si se pune la prajit in oala in care se va face borsul.Cand ceapa este patrunsa bine se adauga cartofii curatati si taiati cuburi,mixul de gogosari,tocati marunt,morcovii tocati marunut,cuburile de maggi,doua sfecle rosii mici tocate marunt si se fierbe totul la foc potrivit.
  -Intr-o oala separat se pune bors acru si celelalte doua sfecle rosii curatate si taiate felii,care se fierb pana cand sfecla se patrunde,dupa care se opreste focul.Acest secret face ca borsul sa capete o culoare foarte rosie si foarte atragatoare.
  -Cand legumele sunt fierte,se adauga rosiile taiate cuburi si se lasa sa se fiarba bine,apoi se adauga bulionul de gogosari,sucul de rosii,borsul acru ce a fost fiert cu sfecla,dar nu si sfecla,sare dupa gust,se mai trag cateva clocote si se opreste focul.Se presoara cateva fire de leustean si patrunjel verde tocat marunut.Sa aveti pofta dragilor!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu